avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata a unei datori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata a unei datori

in urma cu 2 ani am urmat cursul prin corespondenta de la o companie , in 9.2010 am primit ultimul pachet iar pana la sfarsitul anului 2010 am achitat acel pachet . in cursul anului 2011 primeam pe email si telefonic tot felul de oferte, in anul 2012 cam in luna mai primesc somatie de la o firma de recuperari in care spune ca am datoriei catre compania la care am facut cursurile . explicandu-le acestora ca am plait ei mi-au cerut sa le arat chitanta si dupa un an ia chitanta ca nu o mai am . nu este o suma f mare dar stau si eu si ma gandesc daca eram dator atunci cand ma sunau sa imi faca tot felu de oferte nu puteau sa imi zica ca am si datorie catre ei . eu inteleg poate am scris eu gresit ceva cand am plait si nu sa inregistrat suma catre compania lor dar nu era normal sa ma anunte ei inainte de a apela la recuperator ? si inca ceva pe langa suma care trebuia sa o platesc mi-a pus si taxe de recuperare undeva la 45 % din suma si ma mai ameninta cu judecata unde spun ca voi plati suma si inca de 5-6 ori pe langa, taxele juridice . este normal asa ceva ? va multumesc .
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
edymanuel2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: edymanuel2000 , utilizator 23:19, 27 August 2012
trebuie sa vedeti ce contract aveti cu firma de corespondenta... si daca aveau dreptul sa cesioneze creanta
nu aveam nici un contract , am facut comanda mi-au trimis pachetul acasa si pe baza de factura eu plateam intr-un termen de vreo 20 de zile factura pe colet , cand nu mai aveam chef ii sunam si le ziceam sa nu imi mai trimita si atata . eu nu am semnat nimic cu ei
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
edymanuel2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare pentru nereguli in posta romana MikaD. MikaD. Vreau sa va spun ce am patit.Vineri am fost la oficiul postal 3 sa ridic un pachet din Canada continand lucruri pentru bebelusul meu si in momentul ridicarii ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita de o firma de recuperari creante Loredana80 Loredana80 In urma cu 3 ani am facut o comanda online la Eu***or, pentru primul pachet de curs Germana Incepatori deoarece primul pachet era la promotie si doream sa vad ... (vezi toată discuția)
Plata/neplata tva in vama. chitanta? pablobaluba pablobaluba Salut. Am si eu o intrebare. Am ridicat saptamana asta primul colet ca persoana juridica, mai exact ca PFA (sunt platitor de TVA). M-am dus pregatit la ... (vezi toată discuția)