avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Sesizare pentru nereguli in posta romana
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Sesizare pentru nereguli in posta romana

Vreau sa va spun ce am patit.Vineri am fost la oficiul postal 3 sa ridic un pachet din Canada continand lucruri pentru bebelusul meu si in momentul ridicarii pachetului mi s-a emis o factura in alb practic cu taxa de 2.20 ron.Am cerut sa mi se scrie pe factura ce reprezinta aceasta taxa(, stiind de la soacra mea care mai ridicase pachete de la aceeasi posta si care facuse reclamatie la diriginta postei ca acesta suma nu trebuie platita decat de cei cu pachete voluminoase).Lucratoarea postei a fost foarte obraznica si pe un ton ridicat de superioritate mi-a spus sec ca ea nu face facturi speciale pentru mine si ca astea sunt tipizatele postei.Raspunsul ei nu m-a multumit si i-am spus ca e dreptul meu de cetatean al acestei tari sa stiu pe ce dau banii si ca e normal ca o factura sa contina si denumirea bunurilor livrate.A venit intre timp agentul vamal si facandu-se ca rezolva situatia s-a uitat pe pachetul meu si i-a spus lucratoarei" nu vezi ca pachetul are valoare?,doamna trebuie sa plateasca niste taxe si trebuie sa vina la mine"Am mers in biroul respectiv si dumneai mi-a spus ca o paranteza ca angajatele postei sunt noi si ca habar nu au de taxe ca sunt remunerate prost si nu apuca sa se obisnuiasca bine ca isi cauta alta slujba, si ca acum sunt controale si ea trebuie sa ia prin sondaj pachetele si sa le aplice taxele vamii.Cu alte cuvinte daca eu nu as fi cerut explicatii nu as fi trecut nici prin biroul ei sa platesc ceva.Mi-a spus ca pachetul meu are valoare si trebuie sa platesc tva la valoarea declarata pe pachet conform legii 274/2008 si mi-a calculat 59 ron.Eu neavand habar despre ce lege e vorba am platit acesta suma si dumneaei mi-a inmanat pachetul nedesfacut, apoi am platit si suma de 2.20ron si am plecat acasa cu facturile.Ulterior am aflat ca suma inscrisa pe pachet e de fapt o masura de asigurare pentru expeditor in cazul ratacirii pachetului si expeditorul a platit taxe pentru aceasta suma si in plus cadourile( care nu reprezinta bijuterii,produse electronice sau produse destinate comercializarii) nu se vamuiesc.Pachetul are 1,3kg si contine cateva lucrusoare de bebelus.Este normal sa platesc aceste sume, sa mi se emita factura care sa nu contina denumirea serviciului prestat ci doar suma pe care o platesc ;si sa platesc taxa de vamuire pe un colet nedeschis(a ramas nedeschis pana solutionez cazul)pe care e specificat clar (gift,girl clothny)?Ma puteti ajuta cu niste sfaturi , pentru ca eu ma consider furata si insultata si vreau sa ma adresez cu niste plangeri unor organe abilitate sa ia masurile de rigoare in astfel de cazuri.Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
MikaD., utilizator
Cel mai recent răspuns: MikaD. , utilizator 11:51, 6 Octombrie 2009
In cazul dvs, ati interactionat cu doua institutii: Posta Romana si Autoritatea Nationala a Vamilor, ai caror salariati lucreaza impreuna in oficiile postale cu vama.
E posibil ca taxa pe care v-a luat-o Posta sa fie cea de magazinaj, care se plateste in cazul coletelor ridicate dupa mai mult de 2 zile ( atat le pastreaza Posta, gratuit). E adevarat ca pe chitanta trebuia mentionata aceasta prestatie.
Plangerile trebuiesc facute cate conducerile celor doua institutii.



Nu cred ca taxa pe care am platit-o postei era de magazinaj deoarece m-am prezentat chiar in ziua scrisa pe avizul postal ; deci ar trebui sa fac plangere la oficiul postal respectiv(dirigintei postei?) si la Autoritatea Nationala a Vamilor?Multumesc mult pentru indrumare.
Reclamatiile faceti-le catre foruri de conducere.
Cel putin in cazul Postei, vor fi tratate cu atentie. Va spun din proprie experienta. Daca nu se rezolva la nivel de diriginte, avertizati si mergeti mai sus, la Oficiul Zonal de Sector, Directia Regionala Bucuresti sau chiar la Companie (Ad Centrala).

Neaparat , pastrati toate formularele si chitantele, pentru a anexa copii la reclamatii.

Ati avut dreptate, ieri am facut o sesizare la Adm.Centrala a Postei Romane si am primit deja confirmarea ca aceasta sesizare a fost luata in seama si se vor lua masurile in consecinta.In privinta Autoritatii Nationale a Vamilor se pare ca mai dureaza pana voi primi un raspuns. Sper totusi sa nu dureze prea mult pentru ca eu inca nu am deschis pachetul cu pricina si copilul meu inca nu se poate bucura de hainutele respective.Va tin la curent cu raspunsurile pe care le primesc pentru ca poate mai sunt si alti nedreptatiti care inca nu au curajul sa faca plangeri.#-oEu sunt de parere ca trebuie sa reactionam atunci cand sunt comise astfel de nedreptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet extern oprit la vama Raluca Denise Raluca Denise Buna seara, Am primit un colet extern, din Rusia. Continutul: oje. Am fost la oficiul postal nr. 5, iar doamna de acolo mi-a sfasiat in fata ambalajul si ... (vezi toată discuția)
Plangere oficiul postal 12 ploiesti Vladimirrr Vladimirrr Buna ziua.Saptamana trecuta pe data de 17/08 am vrut sa trimit un plic continand o scrisoare si un desen propriu catre o adresa din Franta.Am ales varianta ... (vezi toată discuția)
Plata tva import biancaiacobescu biancaiacobescu Buna ziua, Am efectuat un import din Turcia pe persoana juridica, de articole textile - bunuri destinate revanzarii. Coletul a venit prin Posta Romana si ... (vezi toată discuția)