avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA import
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA import

Buna ziua,

Am efectuat un import din Turcia pe persoana juridica, de articole textile - bunuri destinate revanzarii. Coletul a venit prin Posta Romana si l-am ridicat de la unul din oficiile lor, insa nu s-a facut vamuirea lui, respectiv stabilirea taxelor vamale si a TVA-ului aferent. Teoretic, inainte de a fi ridicat coletul, trebuia sa treaca pe la un comisionar vamal care, pe baza documentelor aferente lui, sa calculeze TVA+taxe vamale, dar nu s-a intamplat asta. De la oficiul postal nu mi s-a cerut nimic de platit, am spus ca trebuia sa platesc TVA-ul pentru el, si mi-au raspuns ca daca a trecut de Biroul Vamal al Postei si nu m-au contactat, inseamna ca nu trebuie sa platesc. Am ridicat coletul, ca sa nu-l returneze expeditorului, insa acum nu stiu cum trebuie sa procedam. Am sunat la Directia Generala a Vamilor si s-au mirat de cererea noastra, mai voalat sugerand ca putem sa nu platim.
Intrebarile mele sunt:
1. Cum si unde putem plati TVA-ul aferent unui colet ajuns deja in posesia noastra?
2. Ce se poate intampla daca nu platim TVA-ul? De la Posta si Directia Generala a Vamilor, de unde am incercat sa cerem informatii, am primit raspunsuri care ne incurajau spre a nu-l plati.
In cazul unui control, banuiesc ca se verifica plata TVA-ului aferent importurilor facute, nu? Cat este amenda pentru neplata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:09, 2 Octombrie 2014
Nu e amenda, vi se poate pune TVA de plata .. dar amenda in nici un caz.
Obligatia apartine Vamii sa va taxeze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica colet primit din afara ue danescucatalinconstantin danescucatalinconstantin Am primit un colet din China si am mers la OP 7 Vama din Pitesti, unde vamesul de acolo m-a trimis la Vama Pitesti pentru a face o declaratie pe proprie ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)