avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu restituire drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu restituire drepturi banesti

Daca se poate,va rog sa ma lamuriti in legatura cu pasii de urmat in cazul urmator:
Am fost angajat al CNCFR SA,si dupa cum probabil se stie,sindicatele au dat in judecata compania, pt. drepturile banesti neacordate de ziua feroviarului pt anii 2006-2008 cu dosarul nr:11857/3/2009 care a avut sentinta civila nr:265/LM/2010 din 21.07.2010 de catre Tribunalul Hunedoara.
Problema este ca ,sindicatele au convenit cu administratia ,.sa incheie o conventie de plata esalonata a sumelor datorate ,binenteles fara acordul membrilor de sindicat,cu toate acestea,eu si cativa colegi,nu am fost de acord cu plata esalonata a sumei pe care trebuie sa o primim(in cuantum de 100Ron/luna),si am consemnat pe formularele de conventie ca nu santem de acord cu plata esalonata.La cei care au fost de acord cu conventia, li s-au virat sumele pt 2 luni,iar noi, care nu am fost de acord,nu am primit nici o suma,si nici macar o explicatie.
Binenteles ca acea sentinta civila nu ni s-a adus la cunostiinta,in legatura cu ce contine ea,la modul de plata sau termenul in care sa se faca plata sumelor aferente.In incercarile de a afla ce se intampla cu noi (cei care n-am fost de acord),toata lumea se face ca nu stie cine intocmeste tabelele si ce se intampla cu sumele cuvenite noua.
In incercarea de a accesa de pe internet sentinta civila in detaliu,nu reusim sa o gasim nicicum.
Mentionez ca la ora actuala,grupul care nu am fost de acord cu plata esalonata,cat si care au fost de acord,nu mai santem membrii la sindicatul respectiv si nici nu mai santem angajati ai CNCFR SA,fiind preluati de o societate privata de transport.
Un raspuns concret la ceea ce ar trebui sa facem ne-ar fi de mare ajutor,pt care va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Executare silita privind drepturi salariale slucianus slucianus Buna ziua, problema mea este ceva mai lunga insa asi dori sa ma ajutati daca puteti. Iata faptele: In anul 2013 sindicatul feroviar din care fac parte a ... (vezi toată discuția)
Fals in acte publice, abuz in functie seby1313 seby1313 Lucrez la o firma de stat, in anul 2012 am trecut la un alt sindicat incepand cu 1 august 2012. Nu am semnat nici un tabel,inscris sau alt act prin care sa ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca: autoritate de lucru judecat sau nu? petruperca petruperca X este bibliotecara la o unitate de invatamant prescolar. Sindicatul, fara sa-si informeze membrii, da in judecata scoala respectiva, si cere anularea ... (vezi toată discuția)