avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals in acte publice, abuz in functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals in acte publice, abuz in functie

Lucrez la o firma de stat, in anul 2012 am trecut la un alt sindicat incepand cu 1 august 2012. Nu am semnat nici un tabel,inscris sau alt act prin care sa fiu reprezentat de fostul sindicat in instanta. In decembrie 2012 am surpriza de a primi de la firma o conventie de esalonare la plata a unor drepturi castigate in instanta de fostul sindicat. Refuz sa semnez acest act,la scurt timp..mai primesc inca un act de esalonare pentru alte drepturi. Refuz sa-l semnez si am surpriza la un moment dat sa constat ca serviciul financiar imi vireaza pe card o suma de bani fara a avea semnatura mea!...ce metode legale am la dispozitie pentru a-mi apara drepturile . Poate serviciul financiar sa vireze sume de bani fara acceptul meu?.. Pot cere in instanta anularea sentintei si recuperarea prejudiciului cauzat de sindicat si firma? Pot cere daune morale si materiale pentru prejudiciul cauzat? Care sunt termenele de prescriptie pentru aceste actiuni?

[Editat - respectati Regulamentul de postare, nu scrieti cu majuscule]
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 10:05, 28 Iulie 2013
Drepturile salariale cuvenite nu pot fi refuzate. Orice tranzactie atat din partea dumneavoastra cat si din partea angajatorului care urmareste renuntarea totala sau partiala la acest drept, mai ales ca este castigat in instanta printr-o sentinta civila, este lovita de nulitate absoluta (art. 38 si art. 165 codul muncii).
Daca firma a fost obligata de catre o instanta sa va plateasca anumite drepturi salariale pe care prin urmare le-ati castigat (fiind ajutata de catre sindicat), atunci firma trebuie sa va plateasca aceste drepturi fie chiar si prin virament bancar.
Dar cine a deschis procesul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
codulmuncii, utilizator
este vorba de tichete de masa timp ce neacordate,prime de vacanta....demersul a fost facut de sindicatul libertatea in timp ce eu eram membru de sindicat la alt sindicat...poate adminiatratia sa-mi vireze aceste sume de bani esalonat atata timp cat eu am trecut negru pe alb ca refuz sa-mi fie platiti esalonat?
Stimate domn daca fostul sindicat a deschis procesul in timp ce dumneavoastra erati inca inscris in acesta nu are nicio relevanta faptul ca acuma sunteti la un alt sindicat.
Prin urmare pentru drepturile salariale la care ati avut dreptul a deschis proces sindicatul in care ati fost inscris la momentul deschiderii procesului, care avea aceasta obligatie intrucat scopul unui sindicat este acela prevazut la art. 217 din codul muncii.
Dumneavoastra nu ati miscat niciun deget in castigarea acestor rdepturi salariale. Sindicatul a facut totul pentru dumneavoastra. Intrucat procesul a fost intre sindicatul care va reprezentat (al carui membru erati activ la momentul deschiderii procesului) si angajatorul dumneavoastra, sindicatul a incheiat cu angajatorul o conventie de plata esalonata a drepturilor salariale pe care sindicatul le-a castigat pentru dumneavoastra.

Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Hotararea judecatoreasca stabileste perioada sau modul de plata ?
pardon am gresit eu. este vorba despre art. 170 din noul cod al muncii. (eu am facut referire la art. 165 din vechiul cod)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221 /2008 katalin31 katalin31 Bună ziua! Buna ziua, Sunt institutor si am urmatoarea problema: In anul scolar 2008/2009, am fost titulara la o scoala. In anii scolar 2009/2012 am ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)
Pierderea drepturilor castigate cocorina cocorina Daca in prezent nu mai sunt membru de sindicat pot pierde drepturile salariale castigate in instanta in perioada in care eram membru? (vezi toată discuția)