avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pierderea drepturilor castigate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pierderea drepturilor castigate

Daca in prezent nu mai sunt membru de sindicat pot pierde drepturile salariale castigate in instanta in perioada in care eram membru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 1 Decembrie 2011
Ati castigat dreptul salarial in instanta in calitate de salariat nu de membru de sindicat. Eventual sindicatul v-a reprezentat interesele in instanta ca membru al sau.
Aceasta este consecinta care mi s-a adus la cunostinta ca urmare a renunţării la calitatea de membru de sindicat:

- retragerea automată a persoanei din toate procesele aflate pe rolul instanţelor de judecată/acţiunile juridice deschise în numele său în conformitate cu dispoziţiile Legii Dialogului Social (instanţa va fi notificată în acest sens; pierderea drepturilor câştigate sau a celor care urmează a fi câştigate);

Sa inteleg ca sindicatul nu ma poate impiedica sa beneficiez de drepturile dobandite atat timp cat m-a reprezentat in instanta si am platit cotizatia?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
cocorina, utilizator
Cand a fost deschis procesul ? ... intrucat Legea nr.62/2011 nu se aplica situatiilor ivite anterior datei de intrare in vigoare a ei ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directori de scoala in sindicat? tonica tonica Va rog sa-mi spuneti daca un director de scoala poate fi membru de sindicat? Astept raspunsuri cu trimiteri la legislatie deoarece liderul de sindicat spune ... (vezi toată discuția)
Retragere din sindicat catalinstefan2 catalinstefan2 Sunt functionar public in cadrul unei Primari. Începând cu data de 01.01.2012 am facut cerere de retragere din sindicat urmând să m-ă înscriu in alt ... (vezi toată discuția)
Plata cotizatie sindicat carmihaell carmihaell Buna seara, Doresc, foarte mult, sa ma lamuriti intr-o problema:de ce daca nu esti membru de sindicat ti se opreste cotizatia, considerand ca sindicatul nu a ... (vezi toată discuția)