Sunt functionar public in cadrul unei Primari. Începând cu data de 01.01.2012 am facut cerere de retragere din sindicat urmând să m-ă înscriu in alt sindicat.Nu mi-a fost aprobată pe motiv că nu m-ă pot retrage din sindicat, în continuare oprindumi-se cotizatia în fiecare lună. Întrebarea este m-ă pot înscrie în alt sindicat fără a plati şi cotizatia de la sindicatul din care încerc să m-ă retrag şi de ce nu m-ă pot retrage din sindicat? Vă mulţumesc
Solicitati o copie dupa statutul sindicatului(ca membru aveti dreptul sa solicitati o copie).In statut trebuie sa fie prevazute conditiile in care un membru se poate retrage din sindicat.In mod normal e suficienta o cerere de retragere din sindicat (dar nu stiu de ce facilitati ati beneficiat si la ce va obliga acestea). Tot in mod normal in urma neplatii cotizatiei ar trebui sa va excluda automat.
Asta este o aberatie. Ma pot retrage si dintr-o casatorie, prin divort, si nu pot sa ma retrag dintr-un sindicat? Nu cred ca scrie undeva in statutul sindicatului ca trebuie sa raman acolo pana la moarte sau pana la pensionare, poate ca nici atunci nu va lasa sa renuntti. Nu trebuie decat sa inaintati o cerere si sa aduceti la cunostinta celor de la contabilitate-salarizare ca nu mai doriti sa va retina cotizatia. Atat. Eu tocmai m-am retras din sindicat si asa am procedat.
SECTIUNEA a 6-a
Raporturile organizatiilor sindicale cu membrii lor
ART. 32
Raporturile dintre organizatiile sindicale si membrii lor sunt reglementate prin statutele proprii si prin prezenta lege.
ART. 33
(1) Membrii unei organizatii sindicale au dreptul de a se retrage din organizatia sindicala fara a avea obligatia de a arata motivele.
(2) Membrii care se retrag din organizatia sindicala nu pot cere restituirea sumelor depuse drept cotizatie sau a sumelor ori bunurilor donate
Sindicat
mariusastra
Buna ziua lucrez intr o firma mare din domeniul pieselor auto si am o nelamurire am citi pe net ca poti sa ti faci un sinidcat scria ca ti trebuie minim 5 ... (vezi toată discuția)