avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot cere restituirea cotizatiei de la sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot cere restituirea cotizatiei de la sindicat

buna seara . ani de-a randul am cotizat la organizatia de sindicat si de cateva luni in unitatea noastra a luat fiinta o alta organizatie de sindicat unde m-am inscris si eu alaturi de o parte de alti colegi . fostul presedinte face anumite presiuni asupra unora dintre salariati care au parasit sindicatul a carui presedinte este si ca sa fie si mai manipulant ,acum cu ocazia sarbatorilor a oferit o suma destul de frumusica celor care au ramas ,cu conditia sa-i sicaneze pe cei care au parasit organizatia sa in sensul : uite vezi daca nu plecai ,luai si tu acum bani . bun cine intelege scopul aferirii acestui ajutor ,nu trebuie sa acorde atentie dar problema se pune ca plecand din organizatie ,suma cotizata de mine si de restul care au parasit organizatia ,a ramas in contul fostei organizatii ,noua organizatie luind totul de la zero . intrebarea concreta : exista vreun articol de lege prin care pot cere fostei organizatii sa imi returneze cotizatia depusa ori sa o transfere in contul noii organizatii ? mentionez ca nu am avut niciodata beneficii ca sa spun asa cum au avut multe alte persoane si despre care noi nu aveam cunostinta ,inclusiv acordarea de imprumuturi in bani din fondul strans . pot cere presedintelui printr-o cerere sa imi comunice suma totala retinuta pe toata perioada cat am fost membru ?cu respect radulescu
Cel mai recent răspuns: raduradulescu , utilizator 08:15, 4 Decembrie 2014
Nu exista niciun text de lege care sa oblige sindicatul la care ati cotizat sa va restituie cotizatia platita.
De obicei, statutul sindicatului contine prevederi referitoare la faptul ca nu se restituie cotizatia achitata in cazul retragerii membrilor din sindicat.
Verificati statutul sindicatului din care ati facut parte.
buna dimineata . va multumesc pentru raspuns . din pacate nu avem acces la statut la documente si tocmai pentru ca am cerut lamuriri cu privire la modul de gestionare a fondului ,banca la care avem contul ,cum si pe ce criterii s-au oferit ajutoare ,imprumuturi in bani diversilor membri .am fost una din persoanele incomode . ca sa nu spun ca niciodata nu am primit un raspuns chiar si verbal concret . exista o comisie de cenzori si m-am adresat si acesteia dar la fel raspunsul a fost cam asa : aaa nu stiu exact sa iti raspund acum ... o sa ma interesez ...am cerut sa vad si eu ca membru ,procesul verbal incheiat de comisia de cenzori care dupa stiinta mea se face la o data stabilita si acelasi lucru ...nu stiu exact unde este sa intrebam pe dl lider etc ...nu pot sa cred ca oamenii pot fi asa de usor de manipulat si ptr o suma modica ii ling talpile unui cocotat in fruntea organizatiei si autointitulat mereu lider de sindicat . rolul meu in aceasta organizatie a fost acela de a contribui cu suma luna la sindicat ,fara a avea dreptul sa cer justificari . chiar imi este lehamite sa mai intreb pentru ca pe spinarea noastra s-au imbogatit liderii de sindicat si au distrus cat au putut unitatea . multumesc inca o data pentru raspuns cu respect radulescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatia de sindicat Alexsibiu Alexsibiu buna stie cineva cat se returneaza inapoie din cotizatia de sindicat la un membru de sindicat in procent sau in diferite ajutoare,tinand cont ca din aceasta ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sindicat ghibirdicgizella ghibirdicgizella BUNA ZIUA As dori sa aflu modalitatea prin care se poate desfiinta un sindicat ,si ce se intimpla cu ... (vezi toată discuția)
Retragere din sindicat catalinstefan2 catalinstefan2 Sunt functionar public in cadrul unei Primari. Începând cu data de 01.01.2012 am facut cerere de retragere din sindicat urmând să m-ă înscriu in alt ... (vezi toată discuția)