avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... este obligatorie notificarea?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

este obligatorie notificarea?

Curtea de Conturi in urma auditului financiar constata ca nelegala acordarea unor drepturi salariale si dispune recuperarea acestora. Intrebarea este daca institutia este obligata sa notifice fiecare angajat in pare inaintea introducerii actiunii in instanta?? sau poate introduce actiunea direct fara notificare si sa fie ok si asa!!
multumesc!!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:33, 29 August 2012
A.
după știința mea : NU.

B.
Însă, în opinia mea și-n practica de toate zilele nu există o altă cale legală (iată, C.P.C - notificarea/notificarea cu somație de către creditor asupra debitorului apoi procedura executării silite dacă debitorul . . .) de a crea și individualiza responsabilitatea, o responsabilitate a persoanei vinovate (juridic : nu putem accepta formula ”toți pt. unul și unul pt.toți”, nu cred că are rost să dau un exemplu de acest gen . . . ) : cum poți sancționa (în speța de față) persoanele constatate ca fiind vinovate (în urma executării cercetării administrative, financiare etc etc) dacă NU stabilești vinovații, dacă NU-I individualizezi, dacă NU le aduci la cunoștință (notificându-i), dacă NU-I responsabilizezi etc etc dacă NU-I inventariezi într-un document centralizator etc Atunci : cum vei putea recupera paguba ?! Cum vei putea trage la răspundere pe cineva ?! Pe ce bază, termen, condiții ?! Cum ai putea ajunge să le întocmești documente de executare forțată, ori să-i acționezi în instanță ? Nicio instanță (într-un stat CU ADEVÃRAT de drept și sănătoasă mintal) NU-ȚI va admite acțiunea.Chiar într-o cauză penală poți soluționa recuperarea prejudiciului cauzat în faza cercetării sau declanșării urmăririi penale, bineînțeles NU te absolvă de responsabilitatea comiterii faptei penale.Dar și aici poți primi funcție de gradul de periculozitate stabilit de procuror : o amendă administrativă, penală, după caz.Ori ajungi în fața instanței penale care va hotărî sancțiunea penală potrivit Legii.

C.
ar fi indicat să consultați personal un avocat, prezentându-i în detaliu speța.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema curtea de conturi olivia stoicescu olivia stoicescu In anul 2011 a fost un control al Curtii de Conturi care s-a finalizat cu o decizie in care se preciza ca exista un prejudiciu(provenit din pasivitatea in ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru o presupusă faptă de furt de energie electrică, dosar clasat. se mai poate adresa societatea în cauză instanței civile pentru recuperarea prejudiciului? raducris77 raducris77 Buna ziua. Exista posibilitatea, in caz afirmativ care este temeiul legal, al initierii unei actiuni pe cale civila( pretentii) pentru recuperarea unui ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa desfasoare ancheta? catalinastr catalinastr Buna Tuturor, problema pe scurt e simpla: accident de masina, vinovat celalalt sofer, mi-a iesit dauna totala pe masina, trebuie sa recuperez banii de la rca ... (vezi toată discuția)