avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SCHIMB DE LOCUINTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SCHIMB DE LOCUINTA

Se da speta urmatoare: un proprietar de garsoniera conf 3 face schimb de locuinta cu un proprietar de apt 3 camere conf 3- fara sulta; Garsoniera este in berceni / piata resita, apartamentul este in baicului / pantelimon
INTREBARI:
1. ce grila notariala aplica notarul pt schimb si cam care sunt costurile estimate avand in vedere ca nu exista sulta in schimbul in cauza iar persoanele respective nu pot aprecia in conditiile actuale de piata, pretul caselor lor?

2. chiar daca proprietarul apt cu 3 camere nu vrea o sulta , exista o sulta mimima care se aplica ? si daca da, care e pragul mimim si care maxim tinand cont de zona in cauza?

3. unde pot gasi pe net aceasta grila notariala pe 2009?

4. in urma schimbului, apartamentul cu 3 camere va avea 2 coproprietari, frati. se poate face acest lucru prin acelasi contract notarial sau, dupa ce se incheie contractul de schimb, noul proprietar al apt cu 3 camere face un contract de v-c, donatie sau mai stiu eu ce asupra a 1/2 din apartament?

multumesc pt eventualele raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
storm4all, utilizator
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 13:45, 19 Ianuarie 2009
1. Grilele cu valorile de expertiză se găsesc la fiecare birou notarial. Tot acolo găsiţi şi onorariile practicate. Onorarul notarului va fi calculat prin raportare la valoarea imobilului cel mai scump. El este echivalentul onorarului practicat la vînzarea acelui imobil, majorat cu 20%.
Impozitul asupra veniturilor din înstrăinarea bunurilor imobile va fi plătit de fiecare coschimbaş conform valorii imobilului pe care îl transmite.

2. Nu există o sultă minimă.

4. În principiu, ar trebui ca transmisiunea să se poată face prin acelaşi act (art.25 din Legea 7/1996 reglementează înscrierea drepturilor transmise succesiv, fără ca aceste transmisiuni să fie înscrise în CF).

Liviu S.Bordaş
Buna ziua.
1. Intr-adevar asa cum spunea si stimatul coleg dinaintea mea, expertizele privind valorile de circulatie a imobilelor se gasesc la orice notar din bucuresti. In cazul in care doriti sa le aflati fara sa apelati la ajutorul notarului va sfatuiesc sa vizitati site-ul www.uniuneanotarilor.ro
2. Nu exista o sulta minima. Se poate stipula sau nu o sulta intre dvs. Daca aceasta nu exista nimeni nu va obliga sa aveti pretentia la una. Contractul de schimb va fi taxat la notar la valoarea din expertize a celui mai valoros imobil coschimbat + 25% din acesta.
3. Nu este nici o problema in acest sens. Chiar daca apartamentul cu 3 camere va fi dobandit de doi frati in cota de 1/2 parte fiecare contractul se poate incheia intr-o singura forma intre toti coschimbasii.
Cu respect, Teodor Dobrean

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele la schimbul de apartament cu garsonierã amadeus_121 amadeus_121 Vreau să schimb apartament cu 2 camere cu o garsonieră plus diferenţa (sulta). Doresc să ştiu dacă se face contract de schimb sau două cantracte de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Ombla Ombla Va salut! Cu 2 intrebari va deranjez: 1. mama a dat un apartament cu 3 camere la schimb cu o garsoniera + o suma de bani intrebarea e cine plateste actul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare/schimb de apartamente nikosbab28 nikosbab28 Am un apartament cu 2 camere si vreau sa-l schimb cu unul cu 3 camere + diferenta si vreau sa stiu ce fel de contract se face de schimb , de proprietate sau ... (vezi toată discuția)