Buna ziua.
Ieri am plecat in concediu din localitatea Buzau catre Baile Felix unde urma sa-mi petrec concediul de odihna. In apropiere de Predeal am depasit pe linie continuua un autovehicul plin cu struguri, care mergea cu 30 la ora si care curgea foarte mult lichid din el. Bineinteles, in momentul depasirii, am fost vazut de un echipaj de politie, si opriti amandoi conducatorii auto.Eu stiind ce va urma, am declarat ca nu am actele la mine.Echipajul de politie, l-a identificat pe celalalt conducator auto, i-a cerut nr. de telefon, si i-a spus:"Semneaza aici! Una pt.ca domnul te-a depasit pe linie continua, iar aici pt.ca domnul nu are actele la el".Strugurarul a semnat, a plecat si am ramas eu cu echipajul de politie.Mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa predau permisul in 5 zile.
Intrebarea mea este: Intrucat celalalt conducator a semnat procesul verbal in alb, iar eu nu am semnat ce sanse am sa castig o eventuala actiune in instanta?
Permisul a fost suspendat pe o perioada de 30 de zile, se merita sa mai actionez in instanta? Astept raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
semnarea procesului verbal nu reprezinta recunoasterea faptei.
nu inteleg de ce conducatorii auto nu semneaza procesul verbal din moment ce legislatia permite contestarea acestuia in termen de 15 zile!:hm:
permisul trebuie predat in termen de 5 zile de la comunicarea procesului verbal (cand va veni prin posta).
chiar daca strugurarul a semnat procesul verbal in alb, ceea ce ar reprezenta o nerespectare a procedurii de intocmire a pv, acest lucru nu cred ca va duce la anularea pv chiar daca strugurarul este chemat la judecatorie si declara ca a semnat pv necompletat.
din relatare se intelege ca depasirea pe linia continua este certa si nu poate fi contestata.
agentul poate primi cel mult un avertisment:fight: de la sefii lui ca nu a intocmit pv conform procedurii.