avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 avocati 2 versiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 avocati 2 versiuni

sper sa gasesc aici un raspuns concret si sigur (cu citat,daca se poate) pentru urmatorul caz:
exista o proprietate pe numele meu achizitionata in anul 2001, an in care am fost de acord ca fiica mea si nepoata mea sa locuiasca acolo.Fiica mea, proaspat casatorita, mi-a cerut permisiunea ca in anul 2010 sa fiu de acord ca sotul ei sa locuiasca in acest apartament facandu-si buletinul la aceasta adresa. Din cauza alcoolului si al faptului ca sotul in acesti 2 ani nu a contribuit cu nimic la intretinerea locuintei, neavand loc de munca, am hotarat cu fiica mea de comun acord ca nu am mai vrea ca acesta sa fie intretinut de noi si sa paraseasca apartamentul. Acesta insa refuza. Ce drepturi are el in acest apartament? mentionez ca nu a fost incheiat un contract de inchiriere cu el. Ce putem face pentru a-l evacua? multumesc anticipat pentru raspuns
Daca acel apartament este domiciliul comun al celor 2 soti , datorita motivelor invocate de dvs mai sus , legal ginerele dvs. nu poate fi evacuat atata vreme cat este casatorit cu fiica dvs. iar acestia iteleg sa continue mariajul .
Desigur daca insa se doreste desfacerea casatoriei si nu se poate tolera aceasta situatie pana la divort , puteti formula o actiune in evacuare pe calea ordonantei prezidentiale, in baza art. 581 C. Proc. civ., pana la pronuntarea unei hotarari de divort si pana la solutionarea partajului.
Evacuarea sotului turbulent poate avea loc numai in cazul in care celalalt sot nu are locuinta, iar locuinta comuna nu poate fi impartita provizoriu. In situatia in care se constata ca interesele unuia dintre soti sau ale copiilor sunt puse in pericol, instanta are sarcina sa intervina prompt, in vederea evacuarii sotului turbulent, daca aceasta este singura masura eficace in vederea ocrotirii intereselor familiei.
Evacuarea este admisibila chiar daca sotul este proprietar exclusiv al locuintei, pentru ca nu este vorba de o masura definitiva, de o negare a dreptului de proprietate, ci de o masura provizorie, pe care o impune insasi comportarea sotului evacuat. Actiunea de chemare in judecata se formuleaza de sotul impiedicat la folosirea normala a locuintei, impotriva sotului turbulent.
In actiune trebuie aratate faptele abuzive comise de sotul turbulent, care dovedesc ca pun in pericol sanatatea si uneori viata sotului reclamant si a copiilor minori. In cazul introducerii actiunii pe calea ordonantei prezidentiale trebuie sa fie indeplinite conditiile cu privire la urgenta, vremelnicie si neprejudecarea fondului cauzei.
Actiunea trebuie timbrata si introdusa la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla locuinta. Dovada actiunii se poate face prin orice mijloc de proba admis de lege.
Nu are domnule nici un drept acel om care este sotul fiicei.
Dvs. i-ati ingaduit sederea in acea locuinta,nu i-ati transmis dreptul de proprietate fiicei.Intentati actiunea in evacuare si/sau plangere la politie pentru violare de domiciliu.
De obicei se gasesc cam 3 opinii la fiecare 2 avocati, deci 2 opinii la 2 avocati e sub medie :)) (glumesc).

Mergeti in instanta si solicitati evacuarea sotului din motivele luate in considerare de dvs. Nu se aplica ce spune domnul @prodiamant pentru ca inteleg din mesajul dvs. că nu sotia e proprietara imobilului, ci dvs.
Plangere la politie pentru violare de domiciliu, cand omul are buletinul la acea adresa?

ca in anul 2010 sa fiu de acord ca sotul ei sa locuiasca in acest apartament facandu-si buletinul la aceasta adresa

Se poate asa ceva?

Pai ce,buletinul valoreaza titlu de proprietate sau vreun titlu care asigura dreptul de folosinta a locuintei pe perioada delimitata?Acel om locuieste acolo cu ingaduinta indirecta a proprietarului,prin intermediul fiicei care are tot un statut de ingaduita.La cererea proprietarului acel individ trebui sa paraseasca apartamentul,in caz contrar savarsind infractiunea de violare de domiciliu.

am hotarat cu fiica mea de comun acord ca nu am mai vrea ca acesta sa fie intretinut de noi si sa paraseasca apartamentul. Acesta insa refuza.


Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.





Deci da "plangere la politie pentru violare de domiciliu cand omul are buletinul la acea adresa".
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
ContSters258804, utilizator

Alte discuții în legătură

Evacuare ginere din locuinta proprietate personala daniaday daniaday Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se ... (vezi toată discuția)
Divort problematic favorit.md favorit.md Sint in proces de divort cu sotul meu. Din pacate, trebuie sa stam in continuare in acelasi apartament. Este foarte violent. Deja am 3 certificate ... (vezi toată discuția)
Cum sa-l scot din casa? dvolTM dvolTM suntem divortati, locuim intr-un apartament ce apartine fratelui meu si fostul meu sot nu vrea sa plece. Cum as putea legal sa-l determin? (vezi toată discuția)