avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa-l scot din casa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa-l scot din casa?

suntem divortati, locuim intr-un apartament ce apartine fratelui meu si fostul meu sot nu vrea sa plece. Cum as putea legal sa-l determin?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:18, 31 Decembrie 2009
Fratele dvs. va trebui sa ceara evacuarea acestuia din apartamentul care este proprietatea lui. Cererea se va face la instanta (judecatoria) de la domiciliul actual al fostului sot (instanta de la locul apartamentului in care locuiti) si va cuprinde elementele prevazute in art.112 C.pr.civ.
Hm! :-( domiciliul lui in buletin e adresa parintilor mei, dar noi locuim in alta parte
In acest caz puteti incerca sa va sfatuiti fratele sa-i faca o plangere la politie pentru refuzul parasirii locuintei care ii apartine de catre fostul dvs. sot ce nu are nici macar adresa din C.I. la fratele dvs.. Refuzul parasirii locuintei (la fel ca si patrunderea fara drept in aceasta) reprezinta savarsirea infractiunii de violare de domiciliu (art.192 C.pen.)
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
ContSters36411, utilizator
Sustin parerea distinsului dn.consilier Zaharia si il sfatuiesc la randul meu,pe fratele dvs.sa formuleze plangere la politie impotriva fostului dvs.sot pentru refuzul parasirii locuintei,conf.art.192 c.pen.,cu atat mai mult cu cat acesta nu are inserata pe cartea de identitate respectiva adresa ca domiciliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de art.259 banuta marian banuta marian buna seara, am si eu o mica problema,cu actuala mea prietena, de ceva vreme este amenintata telefonic cu moartea de catre fostul sot,care urmareste ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
2 avocati 2 versiuni Krisztaa Krisztaa sper sa gasesc aici un raspuns concret si sigur (cu citat,daca se poate) pentru urmatorul caz: exista o proprietate pe numele meu achizitionata in anul 2001, ... (vezi toată discuția)