avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legat de art.259
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legat de art.259

buna seara,
am si eu o mica problema,cu actuala mea prietena,
de ceva vreme este amenintata telefonic cu moartea de catre fostul sot,care urmareste intimidarea in derularea procesului de divort.
la o anumita data,dupa ce a primit unele amenintari,la interval de cateva ore ne-am trezit cu pietre aruncate in curtea imobilului in care locuim,acestea spargand si parbrizul masinii mecanicului meu care se afla in curs de reparatie in urma unui accident.
am mers la politie si am depus o plangere in urma celor intamplate, in care am dorit doar atentionarea individului,fara a da curs dosarului catre parchet,acesta fiind si cadru militar.
ulterior individul m-a amenintat ca nu am probe in acest sens si dak i-se da N.U.P,va face plangere impotriva mea conform art.259.
mentionez ca individul beneficiaza de la unitate de acea plata a chiriei lunare care se asigura celor cu domiciliul mai mare de un nr.N de km fata de unitate,acesta avand un domiciliu fictiv pe buletin pt.a beneficia de aceasta plata,desi el detine in realitate un imobil in apropierea unitatii.
vreau si eu sa stiu ce pot rezolva dak merg in audienta la comandantul lui la unitatea de jandarmi,sa ii povestesc cele intamplate?
exista vro cale de a face rost,sau beneficia de acele convorbiri in care ma ameninta?ce pasi pot urma in speranta de a putea fi lasata in pace?ce ar putea patii individul?
ms,.frumos
o seara placuta,cu respect!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:28, 6 Martie 2010
Pentru convorbiri mobil,solicitati operatorului desfasuratorul
Audienta la comandant,conditionat de ratiunea si temperamentul ex-ului,poate determina o acutizare a relatiilor sau din contra
Eventual ,contactati autoritatea competenta si invocand dispozitiile art 91-1 Cod procedura penala- Inregsitrarile convorbirilor,puteti determina autorizarea acestora
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul in care puteti dovedi cu acte si martori sau cu alte mijjloace probatorii acceptate de lege ,cele afirmate,puteti formula plangere penala impotriva militarului pentru infractiunea de distrugere(pagubasul-acel mecanic auto),conf.art.217 c.pen,pentru fals in declaratii,conf.art.292 c.pen,pentru inselaciune,conf.art.215 c.pen,,pentru uz de fals,conf.art.291 c.pen. legatura cu banii primiti pe nedrept de la unitate.
Daca nu aveti probatorii cu privire la faptele aratate,riscati ca dvs.sa fiti sanctionati pentru denuntare calomnioasa.
Daca este vorba despre un militar al structurilor M.Ap.N,MAI(Jandarmerie,Pompieri,ISU) sau din alte structuri plangerea trebuieste adresata Parchetului Militar.
Daca este vorba despre un politist,va adresati Parchetului Municipiului Bucuresti.
Nu stiu in ce masura o convorbire cu comandantul acestuia ajuta sau nu sau chiar il inraieste si isi ascunde apoi faptele si apoi, provoaca din partea militarului alte reactii.
Dvs.precizati cum este mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari banuta marian banuta marian salut! prietena mea are o problema cu fostul sot.de o anumita perioade a inceput sa fie amenintata prin telefon cu moartea.am fost la politie a depus o ... (vezi toată discuția)
Plangere rezolutie diferite? irinu irinu Buna ziua. Am depus o plangere la parchet inpotriva C.L.F.F.Z in care ceream doua art. respectiv 246.271.dupa cercetari am ramas putin surprins binenteles sa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat i.popa i.popa Acum un an cineva a condus sub influenta bauturilor alcoolice, fara permis, si a dat datele mele in momentul in care a fost oprit. A zis numele meu si ... (vezi toată discuția)