avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hartuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hartuire

Am avut o relatie de concubinaj de 2 ani cu un barbat. In urma cu 8 luni am decis sa ne despartim pt ca aflasem ca am fost inselata. Tin sa mentionez ca nu am locuit impreuna cu acest barbat, nu avem copii. din clipa in care am decis sa pun capat relatiei, acest om ma hartuieste, ma urmareste dimineata si seara cand plec la munca, imi aduce injurii, ma ameninta. Am facut 2 plangeri penale la unitatile de politie care apartin cu casa si locul de munca, am adus martori si dupa ce dansii de la politie au trimis dosarul la parchet, mi-a venit rezultatul sesizarii care prevede Neinceperea urmaririi penale a persoanei in cauza. Ce mai pot face in clipa asta deoarece acest om in continuare ma ameninta si ma agreseaza, unde sa ma mai adresez si ce probe sa mai aduc ca sa pot sa am liniste! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 23:04, 21 Octombrie 2012
Puteti depune plangere impotriva solutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale, in conditiile art. 278 Cod de procedura penala. Depuneti plangerea la procurorul ierarhic superior iar daca solutia de NUP se mentine deuneti plangerea in baza art. 278 C.p.p la Judecatorie.
Se pare ca nu mai puteti face nimic.
Doar daca va comite o infractiune politia poate face cercetari.

Incercati in civil cu ordin de protectie.
Depuneti plangere pentru fiecare infractiune, de fiecare data cand va ameninta. Adresati-va in scris direct parchetului din raza locului unde se comite infractiunea, pentru ca ei sunt compatibili. Pana la urma se vor admite plangerile dvs.. Cel mai important insa, incercati sa administrati si probe e care sa le cereti in plangere: o prietena care sa auda o convorbirile, o vecina care sa-l vada prin peajma casei dvs., o colega de serviciu care sa-l vada urmarindu-va. Daca prezenta lui va creeaza o stare de teama mergeti la medic si cereti un control psihiatric sau la psiholog pentru o evaluare, cu siguranta oricare dintre cei doi v-a nota starea dvs. agitata si de teama, e important atat pentru sanatatea dvs. cat si pentru probatoriu, infraciunea de amenintare se admite de procuror numai daca a creeat o stare de teama victimei si evident asta trebuie probata. Cele mai bune probatorii sunt certificatele medico-legale, cred ca si de la IML ati putea obtine unul in acest sens si ei fac expertize psihologice si n-aveti idee cat cantareste intr-un proces penal.

Inregistrati convorbirile, iar daca amenintarile telefonice sunt de o frecventa mai mare, cereti procurorului in plangere sa dispuna urmarirea numarului de telefon pe care le primiti.(el poate sa foloseasca mai multe cartele). Ascultarea apelurilor se face numai prin hotarare judecatoreasca.
Va expun toate astea pentru ca si eu am trecut prin evenimente similare, iar lipsa unor dovezi clare nu a determinat inceperea urmaririi penale nici in cazurile mele.Este inuman sa devenim victimele unor psihopati, fara sa primim protectie si sprijin din partea nimanui, doar pentru simplul fapt ca suntem parte a sexului slab.
Sper sa va fie de folos...multa bafta!!!
Desi ceea ce ati aratat este interesant si constituie o varianta buna exista problema legata de faptul ca va pierde foarte mult timp cu scrisul de plangeri si declaratii la politie.In total se vor acumula ore.
Cel mai simplu ar fi sa obtina restrictia individului de a se apropia de ea.
Daca va incalca aceasta masaura vom avea si infractiunea.
Este varianta cea mai simpla si cea mai eficienta din toate punctele de vedere.
Da, de acord cu dvs., dar si pe instanta civila vor trebui administrate aceleasi probe. Trebuie sa dovedeasca faptul ca o hartuieste...doar spusele ei si interogatoriul paratului care poate nega faptele, nu sunt suficiente...

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea, injurii si calomnii? cata_barb2002@yahoo.com cata_barb2002@yahoo.com Buna ziua , respectuos va rog sa-mi dati cateva sfaturi cu privire la cele scrise mai jos... Sunt preot in Jud Timis ,iar in comuna unde slujesc o familie ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de luare de mita eugeug eugeug daca de ex 1,,2,4,....20 de persoane te acuza ca ai pretins ceva sau ca ti-au dat ceva dar nu au nicio dovada decat cuvantul lor este luata in considerare? (vezi toată discuția)