avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari

salut!
prietena mea are o problema cu fostul sot.de o anumita perioade a inceput sa fie amenintata prin telefon cu moartea.am fost la politie a depus o plangere fata de cele intamplate,in care am cerut neinceperea urmaririi penale,el fiind si cadru militar,toate in speranta ca se va potoli.vad ca nu am procedat bine deoarece individul cuntinua cu amenintari de genul ca a plecat din post cu armamentul din dotare si a venit in fata imobilului nostru pt.....!as vrea sa stim ce putem face sa stam linistiti,fara grija de un eventual exces de nebunie de a fi atacati pe strada?as pute face cumva rost de convorbirile telefonice purtate(nu pot dovedii altfel amenintarile)?ar fi o ideie buna de a merge si a vb,. cu comandantul lui?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:13, 16 Martie 2010
1-In baza inregistrarilor convorbirilor,sesizati oficial Prachetul cu solicitarea aplicarii art 91-1 Cod Cod procedura penala
2-Sesizati oficial conducerea unitatii militare din care face parte respectivul
Daca suna de pe nr. lui de telefon sau de pe un nr cu afisaz necunoscut, solicitati un listing al apelurilor, insa nu este suficient.Nu cred in ideea de amerge si discuta cu comandantul.In astfel de cazuri este bine sa formulati plangere pentru amenintare, insa in dovedirea plangerii trebuie sa aveti martori .Avand in vedere ca inteleg ca el a continuat cu amenintarile, formulati o noua plangere si pastrati o copie a acesteia si a nr. de inregistrare.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sa sesizeze urgent atat unitatea Militara cat si Parchetul Militar competent, pentru comiterea infractiunii de amenintare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(cum) pot afla cine ma suna noaptea cu nr. secret? xuser xuser Pot sa aflu cine ma suna noaptea cu nr. ascuns? precizez ca nu ma ameninta sau din astea, pur si simplu ma suna. Incalca ceva lege daca ma suna ... (vezi toată discuția)
Apelurile catre 112 nu apar in listingul de convorbiri marlenn marlenn as dori sa stiu daca e normal si legal sa nu apara in listingul de convorbiri de pe o retea mobila (doar una) apelul catre 112, indiferent ca apelul a fost ... (vezi toată discuția)
Injuraturi prin telefon , autor necunoscut ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez, scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au ... (vezi toată discuția)