avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arenda pe nume persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arenda pe nume persoana decedata

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am in legatura cu un teren agricol extravilan dintr-o localitate din jud Buzau.Detin impreuna cu 3 frati un teren agricol de 1,5ha ,acest teren il avem mostenire de la tatal meu decedat.Nu am dezbatut succesiunea la casa si teren agricol dupa decesul tatalui meu.Din 1991 terenul a fost dat spre folosinta unei asociatii agricole din localite cu contract de arenda.La fiecare cinci ani se preschimba contractul de arenda cu asociatia agricola.Anul trecut am fost la asociatie ca sa-mi ridic produsele si mi-au spus ca trebuie preschimbat contractul de arenda .Contabila m-ia cerut buletinul de identitate
pentru a completa contractul de arenda cu datele din buletin, dupa ce l-a completat m-a pus sa-l semnez si dupa aceeia mi-a spus ca va ramane la dansa pt a fi dat spre semnare domnului Ing sef urmand ca eu sa-l primesc prin posta la domiciliul din Bucuresti.Anul acesta am fost sa-mi ridic produsele si mi-au dat contractul incheiat pe numele unui frate de-al meu care este decedat din anul 2010.Ce sa fac in aceasta situatie? si va rog sa-mi spuneti cum pot sa aflu daca cantitatea de grau pe care am primit-o in fiecare an este corecta?mentionez ca din anul 1992 nu am mai primit alte venituri in bani si ulei in afara de o cantitate modesta de grau.Multumesc
de raspuns si de timpul acordat.

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:13, 29 August 2012
Trebuie sa rezolvati mai intai cu dezbaterea mostenirii si fiecare din urmasi sa aiba certificat de mostenitor. Acesta va fi actul ca care se va putea incheia contractul de arenda.
Valoarea anuala a arendei in natura e trecuta in contractul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate contract arendare Gicuta93 Gicuta93 Buna ziua! In contractul de arendare incheiat in anul 2010 - capitolul referitor la nivelul arendei, modalitati si termene de plata este scris: [b]\"Nivelul ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda andreea27 andreea27 Buna ziua , Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din arenda badiufilaret badiufilaret mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda ... (vezi toată discuția)