avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie tva

O firma din Romania care nu este inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari emite o factura cu tva unei firme platitoare de tva din Ungaria.Probabil a gresit dar cum procedam mai departe ,cum contabilizam si declaram tva-ul?
Va multumesc anticipat,si va doresc o seara frumoasa,
Iudita!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:17, 30 August 2012
Trebuie sa mentionati tipul serviciului facturat sau, in cazul vinzarii de bunuri, daca bunurile sint mobile sau imobile, iar in cazul celor mobile daca exista dovada transportului din Romania in alt stat membru.

Nu orice factura catre un beneficiar din alt stat membru trebuie facuta fara tva.
Bunurile facturate au fost rechizite birou in valoare de vreo 50 ron si probabil au fost folosite in Romania ,firma straina efectueaza lucrari in Romania.
Daca nu aveti dovada (CMR) ca bunurile au parasit teritoriul Romaniei catre un alt stat membru, atunci factura se face cu tva.

Art 128, alin 9:
(9) Livrarea intracomunitară reprezintă o livrare de bunuri, în înţelesul alin. (1), care sunt expediate sau transportate dintr-un stat membru în alt stat membru de către furnizor sau de persoana către care se efectuează livrarea ori de altă persoană în contul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)
Transport produse in ue dragoianu dragoianu Firma este invitata sa faca o prezentare de moda in strainatate,daca acolo solicita cineva sa comande sau sa cumpere un produs,ii fac factura in lei cu ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)