avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Introducere date manual Tahograf
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Introducere date manual Tahograf

Cand este necesara introducerea manuala in Tahograf a datelor privitoare la activitatea soferului?Cum trebuie justificata activitatea soferului in situatia data mai jos :
Daca un sofer scoate cardul din tahograf vineri 21.01.2012,la ora 14, apoi lucreaza pe un motostivuitor 2 ore pana la ora 14, apoi merge acasa si revine la locul de munca luni 24.01.2012 la ora 07 si 30 minute si lucreaza pe un motostivuitor timp de 2 zile adica pana marti 25.01.2012 , ora 16 cand pleaca acasa si revine apoi la munca miercuri 26.01.2012la ora 07 si 30 , sta la dispozitia unitatii pana la ora 08 si 30 . La ora 08 si 30 introduce cardul in tahograf pentru a pleca in cursa .
Este necesara introducerea manuala a datelor?Cum trebuie procedat cu ziua de luni24.01.2012 si marti 25.01.2012 cand acesta lucreaza pe motostivuitorul societatii? Se inregistreza manual si aceste date in tahograf ?Explicati-mi concret modul de utilizare a tahografului pentru situatia (scenariul) de mai sus pprezentat de mine .Am nevoie urgenta de rspuns in acesta seara . Va multumesc .
Nu intereseaza orele in care soferul a lucrat sau a condus un altfel de vehicul decat cel pentru care este necesar tahograf. Se introduc manual doar timpii de conducere efectiv lucrati pe un alt mijloc de transport din categoria celor cu tahograf ( poate unul cu diagrama ) .
Sigur , tahografele digitale , ofera multe optiuni de introducere a datelor -manual.
Aici puteti introduce perioade de timp cat ati efectuat reparatii , sau ati lucrat cu stivuitorul sau orice altceva , insa nu este o cerinta legala.
Cum am spus , ceea ce intereseaza sunt timpii de conducere efectiva a unui camion dotat cu tahograf , si respectiv evidentierea timpilor de odihna legali.
Cum se justifica timpul petrecut pe stivuitor , cele doua zile ? Dar timpul de odihna de vineri pana cand revine lunila munca ? Asta nu intele, pentru ca odata scos cardul din aparat , pe el nu se mai inregistreaza ! Am inteles ca Arrul cand te opreste in trafic , cere si justificarea timpului [petrecut pe stivuitor , a timpului de odihna etc/
La noi masina nu se deplaseaza in fiecare zi, face cam 2-3 curse pe saptamana , restul zilelor soferul lucreaza pe un stivuitor si are scos cardul din tahograf . Cand va fi oprit cum va justifica perioadele in care lucreaza pe stivuitor, sau face alte activitati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj individual sofer autocamion rrramor rrramor Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti si pe mine , cum trebuie facut pontajul pentru un sofer de camion , fiind plecat cate 5-6 zile , in care binenteles ... (vezi toată discuția)
Diagramele tahograf utu_alexutzu utu_alexutzu referitor la diagramele tahograf, acestea se pot scoate din tahograf imediat dupa terminarea perioadei de lucru, sau trebuie sa treaca 24 ore? (vezi toată discuția)
Descarcarile la 28 zile a cardului tahograf de sofer sunt documente contabile obligatorii ? sofertir1 sofertir1 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, descarcarile cardului de sofer tir sunt obligatorii in contabilitate conform termenelor art. 24 si 25 din Legea ... (vezi toată discuția)