avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... consilier juridic neinscris in colegiul consilierilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

consilier juridic neinscris in colegiul consilierilor

un consilier juridic neinscris in colegiul consilierilor poate participa la concursul de admitere in magistratura?
vechimea de 5 ani intr-o profesie juridica poate fi atestata cu carnetul/contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 22:09, 28 August 2012
Vechimea se va lua in considerare doar in baza vechimii in munca dovedita prin copia carnetului de munca si a adeverintei. Prin lege un consilier juridic nu este obligat sa se inscrie in colegiu.
Inscrierea in colegiu este utila cand se sustine si examen de definitivare, atunci candidatul putand sustine admitere in avocatura direct ca avocat definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea sustinerii examenului la inm dupa 5 ani vechime intr-o profesie juridica Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am urmatoarea neclaritate: daca un absolvent de drept este angajat ca si consilier juridic cu jumatate de norma insa, perioada de 5 ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)