avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal vs divort
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal vs divort

sunt casatorita de 2 ani...dar din luna MAI anul curent au inceput o serie de discutii, certuri, violenta intre mine si sotul meu. din pacate intr-una din zile, in timpul unei partide de cearta, sotul meu nu m-a lasat sa ies din apartament, m-a impins spre bucatarie luandu-mi cheile doar ca eu in acel moment am pus mana pe un cutit de bucatarie si i-am zis sa-mi deschida usa sa ies indreptand cutitul spre el. nu stiu sigur ce miscare a facut atunci sotul meu, cred ca m-a lovit peste mana, si l-am impuns cu cutitul deasupra genunchiului. nu a fost mare rana, dar se cunoaste locul. acum am aflat motivul pentru care ma provoca la certuri si pleca de acasa week-end-urile...pentru ca avea pe cineva. ma-m hotarat sa divortez, ma-m mutat din locul de unde locuiam impreuna doar ca el tot ma ameninta ca daca indraznesc sa depun actele de divort, el o sa-mi deschida dosar penal pentru atac cu arma alba. fapta s-a petrecut la sfarsitul lunii Mai...are poze cu rana de la picior, ...dar eu consider ca a fost autoaparare. din pacate lucrez in invatamant si nu-mi permit o astfel de pata pe cazier.
cat timp ma poate santaja cu dosarul penal? au trecut 3 luni de la incident :(
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 09:39, 29 August 2012
6 luni daca nu depune vreo plangere pana atunci . Totusi , daca are certificat medico-legal , treaba asta ar putea cantari greu in cadrul procesului de divort.
Fiind vorba de o faptă de violență între membrii familiei nu e nevoie de plângere prealabilă, deci teoretic nu există un termen anume pentru a se depune o sesizare, urmărirea penală putând fi începută și din oficiu.

Cu toate acestea, dacă nu există un certificat medico-legal nu prea sunt șanse să se dispună începarea penală. O simplă fotografie a unei răni din urmă cu câteva luni nu constituie probă pentru începerea urmăririi penale.

Deci, după părerea mea nu trebuie să vă faceți probleme. Soțul D-voastră supralicitează, deoarece nu are nici o șansă pe latură penală împotriva D-voastră.
In plus sotul poate dovedi ca urma aia este produsa in urma unei altercatii cu dvs? Putea cadea pe strada. Exista vreun martor? Blufeaza dansul.
Divortati fara probleme, nu va putea demonstra ca rana a fost provocata de dvs. Totusi fiind o rana superficiala, nu se va ajunge in instanta si nu veti avea cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate schimba încadrarea juridică? Andreicatalinionut Andreicatalinionut Fiul meu pe fondul injuriile aduse de un vecin, a ajuns la limita, nu a mai suportat umilințele si a acceptat invitația acestuia de ași masura forțele. In ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa pot lua la 35-40 de zile de îngrijiri medicale Andreicatalinionut Andreicatalinionut Soțul meu sa batul cu un vecin după ce acesta îl provocase in nenumărate rânduri și îl chemase sa se bata.In ziua respectiva soțul datea mâncare la ... (vezi toată discuția)
Cercetare pentru fracturarea unei maini tanasesimona tanasesimona Buna ziua. In luna august copilulu meu a fost agresat cu un cutit ,s-a aparat ,iar in urma altercatiei agresorul i s-a fracturat mana. ... (vezi toată discuția)