avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea unei persoane rezidente in Romania de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea unei persoane rezidente in Romania de catre o firma din UE

Buna ziua, as dori sa stiu daca pot fi angajat de catre o firma din afara (stat membru UE) fara a parasi insa tara (jobul se va desfasura pe internet). Firma nu are reprezentanta in Romania si contractul de angajare il voi semna in tara respectiva. Ce prevede legislatia pentru persoanele care realizeaza castiguri in afara, locuind insa in Romania?
Cel mai recent răspuns: dan_c_85 , utilizator 19:04, 8 Octombrie 2013
Conform reglementărilor UE (directiva 2004/38/CE a Parlamentului European și a Consiliului cu privire la libera circulație a persoanelor, dar și alte directive cu privire la libera circulație a serviciilor), practic orice angajator cu sediul pe teritoriul UE poate angaja orice persoană cetățean sau rezident UE, indiferent unde acesta își desfășoară activitatea.

Singura problemă care trebuie avută în vedere este modalitatea de plată a impozitului. Impunerea și plata impozitului se poate face practic ori în statul angajatorului ori în statul angajatului.
Depinde de forma de colaborare / angajare pe care o veți alege.
Patrick_ a scris:

Conform reglementărilor UE (directiva 2004/38/CE a Parlamentului European și a Consiliului cu privire la libera circulație a persoanelor, dar și alte directive cu privire la libera circulație a serviciilor), practic orice angajator cu sediul pe teritoriul UE poate angaja orice persoană cetățean sau rezident UE, indiferent unde acesta își desfășoară activitatea.

Singura problemă care trebuie avută în vedere este modalitatea de plată a impozitului. Impunerea și plata impozitului se poate face practic ori în statul angajatorului ori în statul angajatului.
Depinde de forma de colaborare / angajare pe care o veți alege.

Buna seara. Si eu sunt intr-o situatie similara cu persoana care a postat primul mesaj pe acest subiect (ce-i drept... de anul trecut, dar sper ca topicul sa fie inca activ). Ceea ce nu am reusit sa aflu pana in momentul de fata este modalitatea de plata a impozitelor in Romania, in cazul meu, firma angajatoare fiind in Austria. Exista aceasta posibilitate fara a fi nevoie sa imi infiintez un PFA sau ceva in genul?
Spre exemplu, firma a procedat in acest fel cu cativa baieti din Spania, si doreste sa procedeze la fel cu mine si cu inca trei persoane din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport - e necesar pentru a calatori in ue? arondoru arondoru Pentru a vizita Ungaria, Austria trebuie pasaport sau daca suntem in Uniunea Europeana putem trece doar cu buletinul? (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru al unei firme straine in romania dan_c_85 dan_c_85 Buna ziua. Firma austriaca pe care o reprezint doreste sa isi deschida un punct de lucru la noi in Romania. Se doreste ca inchirierea spatiului unde va fi ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania ContSters326116 ContSters326116 Buna seara,am si eu 2 intrebari daca poate cineva sa imi raspunda.sunt cetatean turc,cu carte de rezidenta pentru membru de familie in romania si as vrea sa ... (vezi toată discuția)