avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru al unei firme straine in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru al unei firme straine in Romania

Buna ziua. Firma austriaca pe care o reprezint doreste sa isi deschida un punct de lucru la noi in Romania. Se doreste ca inchirierea spatiului unde va fi punctul de lucru sa fie facuta direct de catre firma austriaca si, de asemenea, viitorii lucratori sa fie angajati tot de firma austriaca pe baza unui contract de munca semnat in austria, dar plata tuturor impozitelor, a contributiilor la CAS samd. sa fie facute in Romania (bineinteles direct de catre firma austriaca).
Firma a procedat similar in Spania, unde au inchiriat un spatiu, si au deja doi angajati. Firma s-a inregistrat la statul spaniol in vederea platii contributiilor angajatilor, dar toata evidenta contabila si toate platile se fac din Austria.
Care ar fi porcedura legala pentru asa ceva in Romania (daca exista, bineinteles. Teoretic, fiind un stat membru UE, ar trebui sa fie posbil si la noi)? Plimbandu-ma pe la diverse sedii ale organelor competente de la noi, nu am primit nici un raspuns clar: infiintare filiala, infiintarea unei firme la noi... altfel nu se stie ...
In principiu, nu se doreste deschiderea nici unei alte firme, ci doar a unui punct de lucru, coordonat in totalitate de firma austriaca. Este posibil asa ceva? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
dan_c_85, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan_c_85 , utilizator 09:36, 10 Octombrie 2013
Nu stiu la ce organe competente ati intrebat. Exista unul singur competent si acela este Oficiul National al Registrului Comertului prin ORC Bucuresti si ORC-urile teritoriale. Aici vi s-ar fi raspuns asa: categoric, nu puteti deschide un punct de lucru al unei societati straine pe teritoriul Romaniei. Aveti doar doua posibilitati, si anume: infiintare filiala au sucursala.
Multumesc pentru raspuns. Ok, sa spunem ca punctul de lucru o sa fie deschis de o alta firma. Exista posibilitatea ca persoanale sa fie angajate direct de firma straina si astfel toate contributiile la stat sa le fie platite direct de catre firma straina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare firma sau punct de lucru (persoana juridica straina) cosminbarbu cosminbarbu Buna ziua, As avea si eu o intrebare. O persoana juridica straina care doreste sa-si extinda afacerea in Romania cum ar fi mai bine sa procedeze, sa-si ... (vezi toată discuția)
Depozit firma din austria in romania Cr2507 Cr2507 Buna ziua, Este posibil ca o firma dintr o tara membra UE(ex:Austria) sa detina un centru logistic(doar spatiul, angajatii fiind platiti printr o firma din ... (vezi toată discuția)
Infiintare punct de lucru sau sucursala de catre o persoana juridica straina FLORIN-MADALIN CONSTANTIN FLORIN-MADALIN CONSTANTIN Buna ziua! Va rog respector sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare si eu o intrebare: Daca o persoana juridica straina ... (vezi toată discuția)