avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comercial- obligatie de a face
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comercial- obligatie de a face

Buna ziua,
In cazul unui contract de antrepriza, beneficiarul refuza sa semneze situatia de lucrari, procesul verbal de receptie finala dupa ce antreprenorul a executat intreaga lucrare si nu a facut nicio plata. A fost urmata procedura prealabila a concilierii dar degeaba, beneficiarul nu a raspuns la nicio adresa. Este posibil sa formulez actiune in instanta pentru a-l obliga la recunoasterea situatiei de lucrari si sa semneze p-vb de receptie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: panduruv , utilizator 15:33, 6 Martie 2015
bine inteles, este si obligatia lui din contract, are obligatia de a prelua lucrarile.....cu obiectiuni sau fara, sau sa refuze motivat......
Multumesc, mai am cateva intrebari:
1. Care este temeiul de drept? (exceptand clauzele contractuale)
2. Care este valoarea taxei judiciare de timbru?
3. Pot cere proba cu expertiza pentru a se constata starea lucrarilor? si anume, ca sunt finalizate?
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand, multumesc pentru rasuns.
Nu s-a semnat nici procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Lucrurile stau in felul urmator: a fost o lucrare de scurta durata, exista contract semnat, antreprenorul a executat lucrarea si la final beneficiarul a refuzat sa mai lase muncitorii sa mai intre pe santier. Nu a raspuns la adresele noastre, la telefoane, mail-uri nimic. Mai mult, in contract scrie ca in termen de X zile ei tb sa se pronunte cu privire la procesele verbale trimise, dar ignora complet.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
ContSters189303, utilizator
Luați in considerare si prevederile H.G. 273/1994. Acolo sunt prevăzute condițiile legale in temeiul cărora se realizează receptia lucrărilor de construcții. D-voastra, in calitate de executanti, aveți obligația de a notifica beneficiarul cu privire la finalizarea executarii lucrărilor care au format obiectul contractului si sa-i solicitati ca in termen de ... zile (acest termen e prevazut de obicei in contract) sa procedeze la convocarea comisiei de receptie, comisie care va întocmi procesul - verbal de receptie la terminarea lucrărilor, cu sau fără obiectiuni, după caz. Deci, pentru a se realiza receptia si d-voastra aveți obligatii. Studiati textul de lege indicat anterior si veți înțelege exact despre ce e vb. Sper ca v-am fost de folos!

Alte discuții în legătură

Comisia de receptie a lucrarilor elyababau elyababau Buna ziua! Lucrez la o societate comerciala care in urme unei licitatii publice a fost declarata castigatoare si in baza unui contract a executat o ... (vezi toată discuția)
Neconvocare comisie receptie anna2000 anna2000 conform hg 273/1994 am comunicat investitorului data terminarii lucrarilor si am solicitat convocarea comisiei de receptie. vremea trece, comisia ... (vezi toată discuția)
Receptie santier ,regie proprie ili47 ili47 Nu stiu cand se poate face ,receptia ? la primaria ,la urbanism m-i s-a spus ca numai dupa terminarea drumului de acces , dupa realizarea instalatiilor ,ect ... (vezi toată discuția)