avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Comisia de receptie a lucrarilor
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Comisia de receptie a lucrarilor

Buna ziua!
Lucrez la o societate comerciala care in urme unei licitatii publice a fost declarata castigatoare si in baza unui contract a executat o lucrare de constructie. Desi s-au depus cererea prin care se solicita convocarea comisiei de receptie la terminarea lucrarilor beneficiarul refuza sa faca acest lucru, invocand unele neconformitati care se datoreaza proiectantului , noi am executat lucrarea respectand caietul de sarcini.
In fapt beneficiarul a dat in folosinta o parte a constructiei inca de acum doi ani si ne tot solicita sa facem mici lucrari de mentenanta ( sa reparam o incuietoare ce s-a stricat, ca inlocuim o baterie la care sunt scurgeri de apa - aceste defectiuni datorandu-se folosintei lor de catre personalul care isi desfasoara activitatea in spatiul respectiv ).
As dori sa va intreb juridic ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: begonia , utilizator 07:55, 24 Noiembrie 2009
Convingeti beneficiarul sa semneze procesul-verbal de receptie a lucrarii cu obiectiunile beneficiarului.
Incercati mai multe convocari si de fiecare data cand acestia nu se prezinta, incheiati un inscris care sa ateste acest fapt.
Daca nici astfel nu reusiti, mai aveti optiunea asigurarii de dovezi, prin care veti obtine o recunoastere oficiala a faptului ca ati executat constructia conform caietului de sarcini, hotararea va fi opozabila beneficiarului, care va fi citat in cauza.
Am avut si eu parte de o situatie similara si, in cautarile mele am gasit HOTARIREA Nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora (programul meu legislativ o arata a fi in vigoare) care prevede:
ART. 6
Executantul trebuie sa comunice investitorului data terminarii tuturor lucrarilor prevazute in contract, printr-un document scris confirmat de investitor. O copie a comunicarii va fi transmisa de executant si reprezentantului investitorului pe santier.
ART. 8
Investitorul va organiza inceperea receptiei in maximum 15 zile de la notificarea terminarii lucrarilor si va comunica data stabilita :
ART. 12
In cazul in care investitorul nu stabileste, in urma comunicarii primite, o data pentru receptia lucrarilor in termenul prevazut la art. 8, sau daca la data fixata nu se prezinta la locul de receptie direct sau prin imputernicit, executantul va reinnoi cererea pentru fixarea unei noi data de receptie in conditiile de la art. 8.
Daca nici pina la expirarea acestui al doilea termen investitorul nu fixeaza receptia sau daca comisia de receptie nu se prezinta la data fixata direct sau prin imputernicit legal, executantul va stabili un termen de receptie in intervalul de 12 zile calendaristice de la expirarea celui de-al doilea termen. Executantul va comunica investitorului in timp util termenul pe care l-a fixat. Daca investitorul, prin comisia de receptie, nu se prezinta la termenul fixat si nici nu a convenit cu executantul, inainte de termenul fixat de acesta, asupra unui alt termen pentru receptie, executantul va notifica in scris investitorului ultimul termen de intrunire a comisiei de receptie.
In notificare, executantul va preciza, totodata, ca investitorul va raspunde pentru acoperirea tuturor pagubelor produse prin neconvocarea comisiei de receptie.
"
La mine a functionat!:D
E drept ca sunt prevazute niste exceptii asa ca e bine sa studiezi textul integral ca sa verifici daca are aplicabilitate in cazul tau......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comercial- obligatie de a face ContSters189303 ContSters189303 Buna ziua, In cazul unui contract de antrepriza, beneficiarul refuza sa semneze situatia de lucrari, procesul verbal de receptie finala dupa ce antreprenorul ... (vezi toată discuția)
Receptie santier ,regie proprie ili47 ili47 Nu stiu cand se poate face ,receptia ? la primaria ,la urbanism m-i s-a spus ca numai dupa terminarea drumului de acces , dupa realizarea instalatiilor ,ect ... (vezi toată discuția)
Receptie lucrari in regie proprie violeta Marian violeta Marian Daca unitatea a executat lucrari de consolidare la o cladire, cum se face receptie la terminarea lucrarilor si cine face parte din comisia de receptie? (vezi toată discuția)