avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nota de receptie,consumabile,obiecte de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nota de receptie,consumabile,obiecte de inventar

Sunt incepator .Detin o I.I., neplatitor de TVA ,venit real-activitate intretinere corporala si infrumusetare.Am achizitionat diferite categorii de bunuri : consumabile (creme ,unguente,detergenti, accesorii curatenie) altele neconsumabile (mobiler birou,aparatura de epilat,Etc).Detin Registru inventar cod 14-1-2a.Punctul de lucru este inchiriat .Proprietarul detine anumite obiecte de mobila ,paturi de masaj,obiecte sanitare,etc.Eu am adus de acasa anumite obiecte de care ma folosesc(radio cas ,etajere,etc).
Intrebari :
1Care din categoriile de bunuri achizitionate cu facturi si bonuri fiscale se considera obiect de inventar si deci trebuie trecute in Registru inventar 14-1-2a?
2Cum procedez cu bunurile ce nu sunt obiecte de inventar ( consumabile)?Ex :cremele,unguentele,mopurile etc.Puteti sa-mi scrie-ti pas cu pas ce am de facut ?
3E necesara intocmirea Notei de receptie pentru fiecare categorie de bun achizitionat, chiar daca exista factura si bon fisacal?
4 Cum procedez cu bunurile proprietarului si cele personale ?Trebuie evidentiate undeva?
5Daca e necesara inventarierea la inceputul activitatii?
6Cum se procedeaza efectiv ?Daca puteti sa-mi spuneti pas cu pas ce am de facut.Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:47, 30 August 2012
1.Mobilier,aparatura ,etc.care au o valoare unitara de pana la 18oo lei,in cazul dvs.inclusiv TVA.
2.In baza facturilor,la care sunt anexate bonuri fiscale sau chitante,pentru consumabile necesare activitatii,(cantitati care nu intra in consum de la prima utilizare)se intocmeste NIR,urmand a se intocmi bon de consum odata cu inceperea utilizarii.Pentru fiecare produs receptionat se intocmeste si fisa de magazie,unde se opereaza atat intrarile(NIR)cat si iesirile(Bonuri de consum).
3.Este necesara NIR si Bon consum,,dupa cum am mentionat anterior.
4.Pentru bunurile apartinand proprietarului ,intocmiti un proces verbal de custodie,semnat de cele doua parti.
5.Conform normelor in vigoare inventarierea se efectueaza:la inceputul activitatii;cel putin o data pe an ; la incetarea activitatii ; alte situatii prevazute de lege.
La inceputul activitatii,intocmiti o lista de inventar si cu bunurile personale.
Mult succes in activitate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate primara alina240 alina240 Buna ziua Detin o mica firma de prestari servicii. Deocamdata nu am stoc de marfa sau materiale am doar cateva obiecte de inventar si un mijloc fix ( ... (vezi toată discuția)
Registre pfa-contabilitate partida simpla DraglaGabriel DraglaGabriel Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta Am un pfa Activitate principala 3213- fabricarea imitatiilor de bijuterii si nu cred ca complectez registrele cum ... (vezi toată discuția)
Bon de consum ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, De curand de la contabilitate mi se cere sa fac bon de consum pe orice material iese din magazin. Tin sa mentionez, ca am adaugat pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)