avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis anulat sau suspendat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis anulat sau suspendat?

sotul meu este cetatean turc. Are permis de conducere emis de autoritatile turce dar l-a preschimbat aici. A baut si l-a prins politia i-a dat 10 luni cu suspendare.permisul romanesc este anulat dar permisul turcesc este valabil oare poate sa conduca?
Cel mai recent răspuns: aura27 , utilizator 17:09, 31 August 2012
am inteles. nu mai are nici un permis, dar poate sa plece in turcia sa dea examen sau este obligat sa il sustina aici? daca pleaca acolo este valabila hotararea emisa in romania ? sa poata sustine acolo examen sa ia alt permis pentru ca aici nu prea intelege bine limba romana
Art. 116 - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin (1) si art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, daca:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

c) a intervenit amnistitia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule prevazuta de art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
(2) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata intr-una din situatiile prevazute la lin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical si psihologic;
nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una din situatiile prevazute la alin (1). ’
stiti ce nu am intrebat eu? cum il afecteaza sau cum nu il afecteaza la viza de sedere tinand cont ca are viza pentru reintregirea familiei , dosarul penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand ma pot prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis? NICUSORTARAN NICUSORTARAN AM FOST CONDAMNAT LA 1 LUNA CU SUSPENDARE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE cum pot redobandii permisul de conducere ? (vezi toată discuția)