avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retinere permis pentru savarsirea infractiuni de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retinere permis pentru savarsirea infractiuni de conducere sub influenta alcolului

Mia fost retinut permisul de conducere dupa ce am fost oprit de un echipaj de politie si am fost sulfat in etilotest si aveam o imbibatie de alcol in aerul respirabil de 0.90% este posibilitatea de a face puscarie
Există şanse destul de mari să fiţi condmanat, mai ales că valoarea alcoolemiei ce va reieşi din probele biologice va fi una foarte mare . Vi s-au recoltat probe?
DA, dar nu mi s-a spus cat am avut am avut peste 0.80 in sange.

Cred ca am avut peste 0.80 ca daca nu aveam nu mai eram pus in urmarire penala
DAr sunt la prima abatere .Exista posibilitatea sa iau cu suspendare?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca alcoolemia in sange este peste 0,80 este vorba despre o infractiune. Urmeaza sa fiti cercetat pentru aceasta fapta, si probabil trimis in judecata. Fiind la prima abatere, condamnarea cu siguranta va fi cu suspendare. Trebuie sa stiti ca, in urma condamnarii, permisul de conducere se va anula, si veti avea dreptul de a obtine un nou permis in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Da.Dar nu se ia in calcul si timpul pana se da sentinta de judecata? Am un prieten are aceiasi treaba ca si mine si asteapta de 6 luni si inca nu i sa dat sentinta. eu ce pot face ca sa nu stau atat timp pana ma judeca ei? Sau sa fiu judecat mai repede?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis un an Annes90 Annes90 Tatal meu a fost oprit de politie si testat cu etilotestul ,rezultatul a fost de 0.43 mg/l iar la sange prima proba a fost de 0.90 iar la doua 0.80 .Care sunt ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alcool seke seke as vrea sa stiu daca la alcolemie de 0.90 se poate ramane doar cu suspendare pe 90 de zile? (vezi toată discuția)