avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

IN IANUARIE 2008 AM SUFERIT UN ACCIDENT DE CIRCULATIE , A FOST INREGISTRAT CA ACCIDENT DE MUNCA SI AVAND GE 2, DUPA ULTIMA REVIZUIRE DIN IANUARIE 2012 AM FOST TRECUT IN GR 3 MI-A FOST EMISA O NOUA DECIZIE IN MAI IAR ACUM IN AUGUST MI-AU DAT CU 200 LEI MAI PUTIN IN DECIZIE SCRIE CA AM FOST INCADRAT LA ART 68 ALIN 1 LIT C. DIN IANUARIE SI PANA IN AUGUST AM PRIMIT PENSIA PE VECHEA SUMA. PE DECIZIIA DIN 2010 ESTE TRECUTA SUMA DE 602 LEI PE CARE AM INCASAT-O PANA ACUM IAR IN MAI AM PRIMIT 2 DECIZII UNA IDENTICA CA FORMAT CU CEA DIN 2010 CU SUMA DE 605 LEI SI O A DOUA DIFERITA DIN CARE A FOST SCOS STAGIUL POTENTIAL IAR SUMA ESTE DE 402 LEI PE CARE AM PRIMIT-O IN AUGUST.
CE SFATURI IMI PUTETI DA?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:27, 31 August 2012
H.G.257/20111

Art. 62
(1) In cazul persoanelor ale caror drepturi de pensie de invaliditate se deschid dupa data intrarii in vigoare a legii, la schimbarea gradului de invaliditate stagiul potential acordat la inscrierea initiala se mentine,......

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) nu se acorda stagiu potential in cazul schimbarii in gradul al III-lea de invaliditate, atunci cand cauza ivirii invaliditatii este boala obisnuita sau accident care nu are legatura cu munca.

Legea 263/2010

Articolul 71

(6) Decizia medicală asupra capacităţii de muncă poate fi contestată, în termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestaţii sau la comisiile centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după caz.

Articolul 78

(6) Decizia medicală asupra capacităţii de muncă emisă la revizuirea medicală urmează aceleaşi proceduri de contestare şi soluţionare, conform prevederilor art. 71.

Din cele postate,reiese ca ati beneficiat de 15 ani si 11 luni de stagiu potential,adica 9,55 puncte.Dupa trecerea la gradul III,nu mai beneficiati de stagiu potential,deci de aceste 9,55 puncte.

Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta pensie invaliditate gr ii.gr iii romeoiorgu romeoiorgu Buna ziua! doresc sa stiu care este diferenta (ma refer la suma de bani primita) intre pensia de invaliditate gr II si cea de gr III. Multumesc! (vezi toată discuția)
Am trecut la gradul iii de invaliditate si nu am mai primit stagiu potential rdoro rdoro In ina 2003 am iesit la pensie pe caz de boala gradul doi. La stabilirea pensiei s-a luatin calcul ani efectiv lucrati si un \"stagiu potential \" stabilit la ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mylenna2010 mylenna2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de mama mea. Mama este pensionata pe caz de boala gradul III, din ianuarie 2003, cu un stagiu de cotizare la acel ... (vezi toată discuția)