avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog sa ma lamuriti putin in legatura cu o situatie mai iesita din comun si anume;sint despartit in fapt de sotia mea de 15 ani timp in care ea a locuit in imobilul comun pe care il detinem respectiv ea la parter eu la etaj si in toata aceasta perioada ea a tot fost plecata cu lunile la rude in USA ba pot spune ca a stat mai mult pe acolo acum a plecat din nou si eu as vrea sa innaintez divort .Daca ea a tot parasit domiciliul nu a avut servici si acum are pensie foarte mica{ de 2 ani }si nu a contribuit cu nimic la realizarea intregii averi de care dispunem in urma actiunii de divort sint totusi obligat de lege sa impart toate bunurile cu ea?eu as vrea sa le las acte celor 4 copi pe care ii avem si care locuiesc cu mine.fara a imparti cu ea nimic.se poate?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 30 August 2012
Da, în principiu , imobilul a cărui proprietate care a fost dobândită de ambii soţi, se prezumă că a fost dobândit printr-un aport financiar egal . Iar asta chiar dacă soţia nu a lucrat, fiindcă totuşi munca în gospodărie şi creşterea copiilor este luată în considerare şi ea.
Puteţi face însă dovada unei contribuţii mai mari , pentru a obţine la partaj o cotă mai mare din imobil, însă, faptul că soţia a plecat uneori de acasă, nu este de natură să o priveze de dreptul său de proprietate, legea spunând că dreptul de proprietate nu se poate pierde prin neuz.
multumesc m-am lamurit dar as vrea sa va intreb urmatoarele; pot sa divortez in lipsa ei?si sa nu fac partaj?sau daca ea va trimite procura unuia dintre copii[ care sint toti trecuti de 35 ani] sa o reprezinte in instanta pot face si partaj? multumesc
Puteti divorta in lipsa ei, daca dansa nu imputerniceste expres pt partaj, altcineva nu poate cere in numele ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul dovedirii infidelitatii sotiei.. Florinm1973 Florinm1973 Am fost casatorit 19 ani din care a rezultat un minor de 16 ani care a ramas cu mine in locuinta. Pe sotie am inregistrat-o audio in timp ce discuta cu ... (vezi toată discuția)
Femeia casnica drepturi evelina18 evelina18 buna ziua,sunt casatorita, am un copil major si sunt casnica de 28 de ani ,iar locuinta este achizitionata in tipul casniciei.As vrea sa divortez si as vrea ... (vezi toată discuția)