avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere de scutire de la cotele de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere de scutire de la cotele de intretinere

Buna seara,
o prietena m-a intrebat astazi daca exista o modalitate de a fi scutita de la plata cotelor de intretinere la un apartament pe care il are in proprietate, si unde nu locuieste nimeni; ea fiind persoana prezenta la o alta adresa. I-am spus ca daca nu locuieste cineva mai mult de 15 zile consecutiv,in mod normal,ar trebui sa fie ,,0" persoane prezente pe lista de plata.Am gresit cu ceva?Daca puteti sa-mi spuneti: exista undeva ,,in documente utile" un model de cerere pentru scutire de plata?
Va multumesc pentru raspuns, Cornelusha
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 00:49, 30 August 2012
Pot fi scoase de la intretine facand cerere catre presedintele de asociatie in care specificati cate persoane vor fi scoase si pe ce perioada .
La asociatie mai urmeaza sa plateasca parti comune respectiv administrator , femeie de servici , curent si reparatii .
Daca nu locuieste nimeni mai mult de 15 zile nu trebuie sa achite cheltuielile pe numar de persoane, dar trebuie sa plateasca cheltuielile pe cota-parte indiviza si cele individuale ( interfon, caldura, apa calda si apa rece).
Cheltuielile pentru persoanele sunt: gunoiul, energia electrica, gazele si "pierderile" de apa (daca sunt calculate pe numar de persoane)
Apropo...ca a venit vorba de ,, pierderi .Ceea ce va scriu este o alta situatie, si anume:apartament contorizat, nelocuit 15 zile .Totusi consumul de apa rece pentru acest apartament este de 1 1/2 m.c.
Trebuie sa plateasca pierderile sau nu?
Cu respect,Cornelusha
.Ceea ce va scriu este o alta situatie, si anume:apartament contorizat, nelocuit 15 zile .Totusi consumul de apa rece pentru acest apartament este de 1 1/2 m.c.

Dar daca apartamentul nu a fost locuit 15 zile, dar a locuit cineva restul de zile este normal sa existe si un consum de apa.
"Pierderile" nu sunt pierderi, este si apa folosita pentru spalatul condominiului, pentru spalat cazanele de gunoi, sau o teava sparta acidental in subsol sau pe o parte comuna a condominiului. Daca asociatia a hotarat ca acestea sa fie calculate pe cota-parte indiviza (la raspunsul precedent am specificat "daca sunt calculate pe numar de persoane"), atunci este normal ca la acel apartament sa existe in calcul si "consum de apa",chiar daca nu a locuit nimeni (nu doar 15 zile), daca sunt trecute in liste trebuie platit.
Daca nu sunteti multumita de cum se calculeaza cotele puteti face o cerere catre presedintele asociatiei pentru a va arata modul de calcul.
Legea 230/2007-privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Cu respect.

Alte discuții în legătură

Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)