avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari

Buna ziua
Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente sau in functie de consumul de apa al fiecaruia? Aceste pierderi se pot repartiza si la persoanele care nu locuiesc in bloc si nu au consum la apa?
Iar la persoanele care nu locuiesc in bloc ce alte cheltuieli se trec la intretinere?
Tin sa mentionez ca blocul are 4 etaje si toate camerele au aceasi suprafata.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:33, 29 August 2012
HG 1588/2007
Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane
Art. 34. — Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care Iocuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care Iocuiesc sau desfasoara activitati In cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiiIor comune;
colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

La persoanele care nu locuiesc in condominiu mai mult de 15 zile pe luna se calculeaza cheltuielile individuale (apa rece, apa calda, caldura, interfon), cheltuielile pe cota-parte indiviza (cheltuieli administrative, reparatie si intretinere ascensor, salarii, caldura pentru partile comune).
1. Repartizarea diferentelor de apa intre consumul declarat de locatari si consumul facturat de furnizor se repartizeaza conform Regulamentului de repartizarea a apei pe care fiecare asociatie hotaraste dupa ce criterii se face. Nu exista o reglementare ferma a acestei repartizari.
In unele asociatii aceste "pierderi" se repartizeaza pe cota-parte indiviza si in acest caz se repartizeaza si apartamentelor nelocuite.
In alte asociatii aceste "pierderi" se repartizeaza pe numar de persoane sau proportional cu consumul, caz in care apartamentelor in care nu locuieste nimeni nu li se va repartiza nicio cota din aceste pierderi.

2. Pentru o persoana care nu locuieste in apartament mai mult de 15 zile / luna nu se plateste gaz, curent electric, salubritate. In rest se platesc toate cheltuielile asociatiei repartizate dupa normele legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii proprietari. cheltuieli intretinere Wuwwus Wuwwus Va rog sa-mi spuneti cum sunt repartizate cheltuielile de intretinere pe care trebuie sa le achite un proprietar, care nu a locuit in apartament in luna ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit mariaba mariaba Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare: Intr-un apartament au locuit 3 ... (vezi toată discuția)