Va rog tare mult sa-mi spuneti , dacă există temei legal pentru respingerea unor capete de cerere formulate prin precizare la primul termen de judecata inr-un litigiu de muncă (contestaţie decizie de pensionare).
Concret: am formulat actiunea in termen legal de 45 zile de la comunicarea deciziei. Dupa introducerea actiuni, am aflat că una dintre adeverinţele depuse la CJP privind grupa de muncă nu a fost valorificata.
La primul termen , mi-am precizat actiunea cu privire la adeverinţa ignorata de CJP şi cu privire la contributia CAS virata pentru mine, după stabilirea pensiei, de catre institutia la care am lucrat ( contributie aferenta sumei de 4000 lei noi , drepturi salariale restante)
Actiunea a fost respinsă ca nefondata , fără a se pronunţa in vreun fel cu privire la cele doua capete de cerere.
In recurs am invocat aceste aspecte si am mai depus si alte inscrisuri in sensul că activitatea tuturor salariatilor unitatii in care am lucrat ca laborant chimist, se incadra in grupa a II-a de muncă.
Mi s-a respins recursul ca nefondat, instanţa nepronunţându-se ca si instanta de fond, cu privire la cele doua capete de cerere şi nici nu a amintit despre actele depuse în recurs. De fapt, despre adeverinta cu grupa a de muncă nevalorificata de CJP la stabilirea pensiei se
Arata ca nu a fost analiyat[ de instanta de fond pentru ca " s-a constatat a fi nerelevanta, precizarea fiind formulata la primul termen de judecata, fiind expirat termenul de 45 de zile de la comunicara deciziei de pensionare."
Or, 45 de zile este termenul pentru contestarea deciziei de pensionare , deci m-am incadrat in termen, dar nu aveam sa stiu despre adeverinta respectiva, deoarece pe decizie nu se menţionează care dintre acte au fost valorificate si care nu au fost.
De aceea, as dori sa stiu daca este legala aceasta constatare a instanţei, (ca adeverinta este nereleîn ce temei legal se incadrează, deoarece nu a arătat articolul din C.pr.civ.
In plus, consider că s-a incalcat principiul continuitatii, ( la instanţa de fond, la 8 termene au fost 3 complete diferite). Ultimul judecator, la prima intrare in dosar, a retinut cauza in pronunţare, fără reluarea dezbaterii şi mi-a respins actiunea peste 7 zile.
Instanta de recurs nu a reţinut acest aspect Nu stiu ce mai pot face, Revizuira este extrem de limitativa.
Va multumesc
#-o