avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua.
Un angajat a cerut sa intre in concediu crestere copil la 4 luni de la nasterea copilului.
Eu stiam ca dosarul pt concediu crestere copil se depune in termen de 60 de zile de la nasterea copilului.
Ce se intampla daca s-a depasit acest termen de depunere a dosarului?
Angajatul isi pierde dreptul de a mai intra in concediu crestere copil, sau ii va fi afectata indemnizatia de concediu crestere copil, in sensul ca va primi indemnizatie incepand numai cu data de la care a fost depus dosarul?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 13:35, 30 August 2012
OUG 111/2010 privind CIC si indemnizatia lunara prevede:

Art. 15. - (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) începand cu ziua urmatoare celei în care înceteaza, conform legii, concediul de maternitate, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) începand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa în termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) începand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredintarii, daca cererea este depusã în termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a) - c).

Cazul Dvs. se incadreaza la lit.d)
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația de creștere a copilului Codriy Codriy Bună seara. Am depus dosarul de indemnizație la 6 luni după naștere, din cauza unor motive personale. Astăzi mi.a venit decizia, care spune că voi primi ... (vezi toată discuția)
Data intrare in cic ALINAfenesan ALINAfenesan Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate cu data de 12.07. Urmeaza sa nasc undeva ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere si ingrijire copil Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona Care este termenul pt depunerea dosarului pt concediul de crestere si ingrijire copil? (vezi toată discuția)