avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INDIVIZIUNE

Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am locuit cu bunica mea ,pe care coindivizarii au ocupat-o in intregine , abuziv . Eu am 2/3 pe acte de vinzare cumparare- casa + teren) Ei spun ca au investit in amenajari si nu mai am nimic de recuperat si vor cere asta in instanta . Este posibil asa ceva ? Adica sa nu mi se mai cuvina nimic ?
In cazul in care lucrarile si amenajarile realizate de ceilalti coproprietari au fost efectuate fara acordul dvs, acestea va sunt inopozabile adica nu sunteti obligat sa suportati contravaloarea lor.E imposibil sa nu vi se mai cuvina nimic,dimpotriva,vi se cuvin multe.

Lucrarile carora li se aplica aceasta regula sunt cele de administrare si infrumusetare a bunului.Daca s-au efectuat lucrari de conservare ele trebuiesc suportate si de dvs. dar nu cred ca e cazul in aceasta speta.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
ContSters258804, utilizator
Daca lucrarile erau obligatorii pentru intretinerea locuintei, pentru a se evita degradarea ei, surparea ei, atunci acestea nu intra in calcul si veti fi obligat sa contribuiti la ele, in sensul ca se vor scadea din pretul pe care-l aveti de incasat din vanzarea casei si impartirea sumei in conformitate cu cotele detinute.
Este foarte adevarat ca va puteti compensa cu lipsa folosintei acelui imobil....
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
ContSters259670, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspuns . Ei au ocupat ABUZIV intreaga cladire . Am acte de constatare de la Primarie cum ca s-au facut extinderi si alte lucrari fara autorizatie si fara consimtamintul celorlalti doi coindivizari( mai suntem doi , dar eu deja am facut precontract de vinzare cumparare cu al doilea - definitiv dupa iesire din indiviziune etc) deci cred ca sunt in avantaj . TRAIM SI VEDEM .ESTE BINE PINA AICI ??:)
Daca aveti o cota mai mare ca ei ei vor pierde.
Daca au construit abuziv e problema lor.
Depinde ce norme de drept vor fi incidente in cauza.
Cel care sustine ca a facut investitii in amenajari va trebui sa probeze valoarea acestor investitii. Daca aveti 2/3 din bun puteti sa-i propuneti plata unei sulte - contravlaorea partii de 1/3 si sa pastrati imobilul.

Alte discuții în legătură

Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Proprietar imobil cumparat in timpul casatoriei de catre ambii soti _Oana_ _Oana_ Buna seara! Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste clarificarea unei situatii jur : impreuna cu sotul meu am cumparat in timpul casatoriei un imobil, dar ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ... (vezi toată discuția)