avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere antecontract CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere antecontract CF

Buna ziua,

As vrea sa stiu si eu o alta modalitatea decat pe cale judecatoreasca de a radia un antecontract din Cf.Eu am cumparat in .urma cu 8 luni o locuinta care nu era afectata de sarcini dar in CF era inscris un antecontract al vanzatorului cu un promitent cumparator.Mi s-a spus atunci de catre notar ca daca vom vrea sa vindem nu ne va afecta cu nimic acel antecontract pentru ca nu mai e valabil si ca se va radia din CF.acum as vrea sa vand prin Prima Casa dar trebuie sa radiez antecontractulMentionez ca vechiul proprietar a facut o certificare la notar pentru ca promitentul-cumparator nu s-a mai prezentat sa achite diferenta de bani iar intre vechiul proprietar si acel promitent-cumparator exista un litigiu de executare silita deoarece cel din urma isi vrea avansul inapoi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Grigore , Consilier juridic 14:32, 31 August 2012
In situatia in care exista cauza pe rol avand obiect litigiul existent intre proprietar si promitentul cumparator,rectificarea inscrierilor in cartea funciara,se poate realiza numai in baza hotararii definitive dispusa sa instanta de judecata,in temeiul disp art 33 pct 4 din L nr 7/1996 republicata
ynocentta a scris:

In situatia in care exista cauza pe rol avand obiect litigiul existent intre proprietar si promitentul cumparator,rectificarea inscrierilor in cartea funciara,se poate realiza numai in baza hotararii definitive dispusa sa instanta de judecata,in temeiul disp art 33 pct 4 din L nr 7/1996 republicata


pe rol exista un litigiu privind executarea silita a fostul proprietar pentru caprimitentul-cumparator sa-si obtina avansul inapoi.
Nu ar treb sa se radieze cf dispozitiilor urmatoare: "Promisiunea se va putea radia dacă cel îndreptăţit nu a cerut instanţei pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, în termen de 6 luni de la trecerea termenului fixat pentru încheierea lui sau dacă, între timp, imobilul a fost definitiv adjudecat în cadrul vânzării silite de către un terţ care nu este ţinut să răspundă de obligaţiile promitentului.
Radierea se va dispune din oficiu dacă, până la expirarea termenului de 6 luni prevăzut la al.2, n-a fost cerută înscrierea dreptului care a făcut obiectul promisiunii, cu excepţia cazului când cel îndreptăţit a cerut notarea în cartea funciară a acţiunii prevăzute la alin.2 […]”
o sa-mi rasp singura in caz ca o sa intereseze pe altcineva vreodata.Daca nu este inscris un litigiu in CF radierea se face in baza unei cereri a proprietarului in termen de 2 zile-300 lei si in termen de 6 zile-100 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori și eu un răspuns dacă se poate, am făcut ... Gya8.6 Gya8.6 Buna ziua, As dori și eu un răspuns dacă se poate, Am făcut un antecontract vânzare-cumpărare Iar data expirării era la 28 feb. Unde era stipulat ... (vezi toată discuția)
Bună seara, as dori sa întreb un contract de promisiune înscris ... Anca.. Anca.. Bună seara, as dori sa întreb un contract de promisiune înscris în cartea funciara cât timp este valabil? (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala vanzare-cumparare imobil danadom38 danadom38 Buna Seara, Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a unui imobil incheiata in fata notarului se inregisreaza la OCPI ,la Cartea Funciara? Cine face ... (vezi toată discuția)