avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As dori și eu un răspuns dacă se poate, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As dori și eu un răspuns dacă se poate, Am făcut ...

Buna ziua,
As dori și eu un răspuns dacă se poate,
Am făcut un antecontract vânzare-cumpărare
Iar data expirării era la 28 feb. Unde era stipulat ca dacă cumpărătorul se răzgândește pierde avansul, sau nu i acorda creditul noi va trebui sa ii dam banii înapoi . Pana la data de 28 feb nu s adus nicio dovada de la banca și n a mai dat nici un semn.
Am găsit găsit cumpărători însă ceilalți sunt deja trecuți in cartea funciară. I am
Contactat și au zis ca vin la notar doar dacă noi le dam avansul înapoi in condițiile in care ei au pierdut din vina lor.
Cum pot sa ii scot de pe cartea funciară fără ca eu sa fiu șantajată și forțată de ei?
Se va radia cândva fără ca prezenta lor sa fie necesară? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gya8.6 , utilizator 16:32, 15 August 2021
Daca promitent-cumparatorii nu va intenteaza nici o actiune pana atunci, pe 28 august veti putea solicita OCPI radierea din oficiu a antecontractului din cartea funciara si veti putea vinde oricui altcuiva.

Art 906 Cod Civil
[...]
(2) Promisiunea se va putea radia, dacă cel îndreptățit nu a cerut instanței pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de contract, în termen de 6 luni de la trecerea termenului fixat pentru încheierea lui sau dacă, între timp, imobilul a fost definitiv adjudecat în cadrul vânzării silite de către un terț care nu este ținut să răspundă de obligațiile promitentului.
Reviste (1)
(3) Radierea se va dispune din oficiu, dacă, până la expirarea termenului de 6 luni prevăzut la alin. (2), n-a fost cerută înscrierea dreptului care a făcut obiectul promisiunii, cu excepția cazului când cel îndreptățit a cerut notarea în cartea funciară a acțiunii prevăzute la alin. (2). De asemenea, promisiunea se va radia din oficiu în toate cazurile când, până la încheierea contractului amintit mai sus ori până la soluționarea definitivă a acțiunii prevăzute la alin. (2), imobilul a fost definitiv adjudecat în cadrul vânzării silite de către un terț care nu este ținut să răspundă de obligațiile promitentului.
[...]
Va multumesc mult pentru informații!
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Il puteti notifica, prin avocat, in sensul ca nu sunteti obligata sa ii restituiti avansul remis, cata vreme este in culpa, nerealizand demersurile necesare obtinerii contractului de imprumut bancar.

Mulțumesc mult!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Il puteti notifica, prin avocat, in sensul ca nu sunteti obligata sa ii restituiti avansul remis, cata vreme este in culpa, nerealizand demersurile necesare obtinerii contractului de imprumut bancar.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, as dori sa întreb un contract de promisiune înscris ... Anca.. Anca.. Bună seara, as dori sa întreb un contract de promisiune înscris în cartea funciara cât timp este valabil? (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala vanzare-cumparare imobil danadom38 danadom38 Buna Seara, Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a unui imobil incheiata in fata notarului se inregisreaza la OCPI ,la Cartea Funciara? Cine face ... (vezi toată discuția)
Radiere antecontract cf Ioana Grigore Ioana Grigore Buna ziua, As vrea sa stiu si eu o alta modalitatea decat pe cale judecatoreasca de a radia un antecontract din Cf.Eu am cumparat in .urma cu 8 luni o ... (vezi toată discuția)