avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creanta garantata????
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creanta garantata????

V-as ruga sa-mi explice cineva ,cu exemple clare, ce inseamna creanta garantata si din ce este formata conf. L85/2006 #-o.Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: elenadeverde , utilizator 14:11, 4 Septembrie 2012
Buna dimineata .
Detaliat se prezinta in art.39 din Legea nr.85-2006 privind procedura insolventei.
Creanta garantata este creanta care este garantata cu un drept real de gaj-garantie personala,ipoteca asupra unui imobil-garantie reala, sau orice alt drept de retentie de orice fel .
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Marius Bote, Practician in insolventa
Multumesc pentru raspuns,dar de fapt as vrea sa stiu care dintre actele urmatoare emise de adm. financiara ii dau dreptul acesteia sa fie trecute ca si creanta garantata :proces verbal de sechestru pentru bunuri imobile inregistrat si la cartea funciara,somatii insotite de titluri executorii emise dupa procesul verbal de sechestru (pentru care nu au fost emise alte pv de sechestru si nici nu au fost inregistrate la cartea funciara).As vrea sa contest faptul ca adm. financiara a fost trecuta cu valorile insumate ale tuturor actelor emise ca si creanta garantata iar eu cred ca era creanta garantata numai suma din pr de sechestru,iar celelete sume erau creante bugetare.In sustinerea acestui lucru as avea nevoie si de articole din lege prin care sa pot defini si diferentia acest lucru.
Cu multumiri,
elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Inscrierea gajului la arhiva si notarea in cartea funciara. ContSters61634 ContSters61634 Salut. Am o nedumerire referitoare la [b]notarea gajului in cartea funciara.[/b] Potrivit Codului civil: [i] Art. 2.480. - Gajul poate avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita - cerere insolventa sau alta varianta ? nostress nostress Buna ziua, Am un client care ma tot amana de mai bine de un an cu plata unei facturi. In urma cu aproximativ 2 luni am trimis cateva scrisori de convocare ... (vezi toată discuția)