avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a bunurilor !
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a bunurilor !

Se poate face executarea silita pe un bun ( casa de locuit ) in cazul in care pe acea proprietate exista notat uzufruct viager pe alte persoane dar si interdictie de grevare,instrainare si girare.

Astept un raspuns daca se poate !

Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 15:32, 3 Septembrie 2012
da, se poate face. trebuie evaluat uzufructul si se vinde imobilul impreuna cu acesta.
da, se poate iar art 509 C.proc. civ. lamureste modalitatea de vanzare
art. 509 c.p.c
(3)Dacă imobilul este grevat de vreun drept de uzufruct, uz, abitaţie sau servitute intabulate ulterior înscrierii vreunei ipoteci, la primul termen de vânzare strigările vor începe de la preţul cel mai mare oferit sau, în lipsă, de la cel fixat în publicaţie, scăzut cu valoarea acestor drepturi socotită potrivit art. 500 alin. (4).
(4)Dacă din cauza existenţei drepturilor arătate la alin. (3), nu s-a putut obţine un preţ suficient pentru acoperirea creanţelor ipotecare înscrise anterior, socotite după datele din cartea funciară, executorul judecătoresc va relua în aceeaşi zi licitaţia pentru vânzarea imobilului liber de acele drepturi; în acest caz, strigările vor începe de la preţul menţionat în publicaţia de vânzare, fără scăderea arătată în alin. (3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil grevat de sarcini (uzufruct etc.) Florin-Marius Florin-Marius \"Art 845 cod procedura civila (6) Dacă imobilul este grevat de vreun drept de uzufruct, uz, abitaţie sau servitute intabulate ulterior înscrierii vreunei ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil grevat de sarcini ilieneacsu ilieneacsu In publicatia de vanzare se spune :\\"imobilul se vinde grevat de urmatoarele drepturi: intabulate ulterior inscrierii ipotecii\\". Nu inteleg prea bine ce ... (vezi toată discuția)