avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii?

Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si zugravire fatada bloc cu apartamente propritate personala,din 20 de familii,5 familii nu au posibilitati financiare de a achita lucrarile ce urmaza a se executa de firma.Mai mult in eventualitatea contractarii unui credit bancar,nu vor avea posibilitatea achitarii ratelor bancare.Administratorul blocului,ameninta pe cele 5 familii,ca va merge la primarie si va reclama,iar primaria la randul ei va amenda aceste familii.E posibil si legal ce afirma administratorul blocului?pot fi obligati sa platesca daca nu au posibilitati financiare?Rog un raspuns.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters220737 , utilizator 08:31, 1 Septembrie 2012
@Tarzan

Nu exista o lege care sa spuna cum sa-si puna oamenii polistiren, dar exista Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii, care, daca e citita, va arata ca fatada este prorprietate comuna si ca lucrarile pe ea sunt executate prin asociatia de proprietari, nu cum i se nazare oricui.

Daca lucrurile s-ar face asa cum scrie la lege, conducerea asociatiei ar fi strans bani in fondul de reparatii din timp, asigurandu-si, daca nu toata suma necesara lucrarii, macar o buna parte, si ar fi inceput lucrarea unitar pe tot blocul.

Daca in orasul dv. natal blocurile sunt sleampete, primaria inseamna ca nu si-a facut treaba pentru ca in lucrari pe toata suprafata exterioara a blocurilor ,inclusiv terasa, primaria trebuie sa-si dea avizul.

Asa primarie, asa blocuri.

Pe de alta parte, orice lucrari de intretinere si reparatii se fac si ar trebui sa se faca, daca sunt urgente, la decizia comitetului executiv, daca sunt planificate, la hotararea AG, cand voteaza o majoritate de oameni, adesea chiar o minoritate, si restul proprietarilor se supune. Nu sunt intrebati proprietarii, fiecare in parte, daca au bani sau vor lucrarea, pentru ca niciodata nu vor vrea toti, iar blocurile ar ajunge de nelocuit cu un asemenea "sistem democratic", cum ziceti dv.
Democratia inseamna in primul rand obligatii asumate si implinite, responsabilitate pentru viata si bunul comun si apoi drepturi individuale.

@ionasaly

Nu cumva lucrarea este gratuita si facuta in cadrul programului de Reabilitare nationala? Ca si in acest caz se iau semnaturile oamenilor.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
elga50, moderator
elga50.Nu stiu daca lucrarea se executa prin progr.de Reabilitare nationala.Ma informez si voi reveni cu precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu vreau reabilitare kicsim21 kicsim21 Asociatia de locatari al blocului a decis ca doreste reabilitarea blocului pe cale privata (adica fara programul primariei). Intrebarea mea este care sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)