avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Pamantul deocamdata
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Pamantul deocamdata

Unu. Pentru ca sa nu mai repete ce a facut anul trecut, cand a ucis vreo 69 de pusti si vreo opt adulti, Anders Behring Breivik s-ar putea sa ramana toata viata intr-o inchisoare in care conditiile de trai sunt fara discutie mai bune decat conditiile in care-si taraie viata peste 98% din populatia planetei.
Doi. In decembrie 2011 Amina Bint Abdulhalim Nassar a fost decapitata de calaul oficial saudit Muhammad Saad al-Beshi pentru acuzatia de ... vrajitorie si pentru invocarea djinilor. Fawza Falih Muhammad Ali (este numele unei femei) a ajuns in fata (in)justitiei habotnice saudite pentru vina de a-i fi provocat prin vrajitorie si invocarea djinilor impotenta unui barbat saudit. Pentru ca era incapatata si nu voia sa-si recunoasca vina a fost batuta (varianta vestica) atentionata ca trebuie sa spuna adevarul (varianta saudita) timp de vreo 35 de zile. Dupa 35 de zile de incapatanare prosteasca a revenit in sanul lui Muhammad si a semnat o declaratie in care recunostea totul, inclusiv discutiile cu djinii. Va marturisesc ca eu, asa barbat curajos si macho cum ma dau, nu cred ca le-as fi rezistat nici 10 zile gardienilor sauditi inainte de a recunoaste ca am facut ABSOLUT orice doresc ei sa zic ca am facut. Oy-vey, incapatanata femeie! Apoi, dupa ce Human Rights Watch a trimis in 2011 o scrisoare regelui saudit, in care aratau ca este absolut inadmisibil sa condamni la moarte un om ( nu o sa va vina sa credeti dar chiar si in Arabia Saudita femeile sunt considerate aproape oameni) pe baza depozitiei unui barbat nesatisfacut care sustine ca "infractoarea" a apelat la fiinte supranaturale, s-a aflat ca Fawza plecase in Vesnicele Plaiuri ale Vrajitoriei inca din anul 2010. Cauza mortii? Oficial, s-a inecat cu mancarea foarte gustoasa si extrem de abundenta oferita de mult prea politicosii gardieni sauditi. Allah e mare, nu-i asa? Maaaaare de tot si pe deasupra are si o gradina mare, mare.
Trei. Sa stiti ca nu numai voua v-a venit ideea de a-l trimte pe Breivik in Arabia Saudita si pe Amina Bint Abdulhalim Nassar ori pe Fawza Falih Muhammad Ali in Norvegia unde in oricare inchisoare ar fi dus-o, probabil, mult mai bine decat au trait intreaga lor viata. Din pacate sauditii si norvegienii nu s-au inteles iar criminalii odiosi pleaca din salile de judecata folosind salutul nazist in timp ce nevinovatii mor torturati sau decapitati.
Pe pamant avem de toate
ªi mai bune şi mai rele, bune, rele
ªi-nchisori şi libertate
ªi-ar putea şi nu se poate
ªi ruină şi cetate
Genii mari şi frunţi tembele
Vânt ce stă şi vânt ce bate
ªi martiri, dar şi lichele
Nedreptate şi dreptate
ªi-ar putea şi nu se poate
ªi noroi şi stele

Patru. Dupa cum se vede situatia din locul in care stau eu, toata mascarada aceasta este un fel de meci de box intre doua religii absurde care in ultimii doua sute de ani s-au gasit sa imparta lumea. Pe de o parte stau habotniciile lor, religiile care au dominat planeta in ultimii 2000 de ani: hinduismul, budhismul, mozaismul, crestinismul, islamul, care au condamnat la moarte cohorte de nevinovati pentru singura vina de a fi fost in dezacord cu ele, iar pe de alta parte, avem o noua religie, denumita "drepturile omului" care ne impiedica sa-i facem lui Breivik ceea ce ar trebui facut.
Cinci. Acum, vazand cele doua extreme, ca oameni normali si ca europeni mediocri ce suntem, ce vom zice, si, mai ales, ce vom face?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:12, 13 Septembrie 2012
ce a fost va mai fi. Multe nedreptati sunt pe acest pamant,si cea mai mare nedreptate va fi ultima pe baza de religie cand se va impune semnul fiarei nr 666,iar cei care nu accepta acest numar,vor avea partte de persecutii si nici nu au sreptul sa cumpere sau sa vanda.
A se vedea ce spune Biblia in Apocalipsa 13:11-18.
Servus!
Ne vom bucura ca nu se intampla la noi, indiferent de ce afirmatii vom face. Cei mai multi ne vom vedea de viata de zi cu zi si vom uita pana la pranz ca am citit macar postarea ta, iar cei care avem cea mai mica preocupare pentru "binele comun" vom adauga un punct in plus pe lista frustarilor, pe lista lucrurilor pe care le dorim altfel fara a putea avea cea mai mica interventie. Poate ca unii ne vom consola cu aberanta idee ca "avem noi problemele noastre pe care nu le putem rezolva, de ce sa ne pese si de ale altora".
Simturile ne sunt amortite, gandurile sterse, preocuparile ne sunt orientate spre grija zilei de maine, nu a viitorului nostru ca specie. Simtul apartenentei la o specie, rasa, popor, neam, familie, nu exista in noi. Suferim de o individualitate stearsa, suntem sacali ce se ascund in umbra noptii pentru a cauta un hoit abandonat din care sa se mai hraneasca o zi.
Si pe mine m-au framantat ganduri similare zilele acestea. Ceea ce cred eu ca lipseste in cazul Breivik este revolta legitima la reactia de \"political correctness\" a justitiei europene paralizata in actinule sale de apararea , tot legitima, a \"drepturilor omului\". Ceea ce observ cu tristete este tendinta macrosociala a scaderii efectelor presiunii strazii chiar si in state in care se pastreaza foarte bine aparentele prezervarii principiilor democratice. Chiar si Irlanda Veronicai Guerin geme sub greutatea gravelor imixtiuni straine in politicile sociale interne. Iar justitia sociala \"stradala\" incepe sa fie bagatelizata, iar cei care mai cred in forta coeziunii maselor sunt etichetati \"huligani\" comunisti/nu. Ma intreb cat timp mai desparte \"Europa civilizata\" de executiile publice neoficiale in \"Agora democratiei moderne\" ? Cele oficiale se simuleaza, in numele apararii conceptului drepturilor omului, la presiunea maselor, dar cele neoficiale se vor face in numele dreptatii care s-a pierdut in hatisul corectitudinii politice in asa-zisa \"aparare a drepturilor omului\". Si atunci oamenii nu vor mai fi oripilati de decapitarea \"incapatanatei femei\" Amina Bint Abdulhalim Nassar, cum prapastia dintre lumea noastra si a lor nu va mai fi insurmontabila. Evolutie spre involutie. Democratia adevarata legitimeaza dictonul \"Quod licet iovis, non licet bovis\", cea moderna...a luat-o razna, seamana tot mai mult cu anarhia valorilor. Morala si substanta morala a dreptului sunt din ce in ce mai marginalizate si substituite de forme fara fond: ti se da un drept, dar ti se neaga garantiile prin care il poti apara...
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
godspeed, utilizator

Acum, vazand cele doua extreme, ca oameni normali si ca europeni mediocri ce suntem, ce vom zice, si, mai ales, ce vom face?


Zic si eu, ca si ised8u, ca toti oamenii care au aflat sau vor afla de ele isi vor trai viata exact asa ca si pana acum.

Mare parte, cei care le considera stiri, le vor uita rapid pentru ca in mod sigur o veste soc din lumea mondena va fi mai mediatizata.

Categoria Ce vom zice, care le considera intamplari, se va framanta mult timp cautand sa inteleaga cum e posibil sa existe pe Pamant conceptii atat de diferite despre rau si pedeapsa.

Categoria celor care se intreaba Ce vom face este foarte putin numeroasa; i-as vedea mai degraba pe Rosinanta decat la volan :)

Eu raspund asa: intensitatea revoltei interioare ne arata fiecaruia cat de umani suntem. Daca apare si o senzatie de durere fizica, oricat de mica, inseamna ca ne-am putea alatura celui / celor care stiu ce vom face, or acestia nu apar…

Cu formularea

Acum, vazand cele doua extreme, ca oameni normali si ca europeni mediocri ce suntem, ce AM zice, si, mai ales, ce Am face?

era mult mai usor de raspuns.
As zice ca religiile pomenite, atat cele vechi cat si cea a drepturilor omului (excelent spus) se vor reflecta in continuare in legi iar ultima pare sa se dezvolte inspre absurd.
Iar de facut... nu cred ca as putea face mai mult decat sa bat din picioare.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Ares-3, moderator
Greu de spus si greu de judecat.Orice lucru dus la extrem este nociv. Orice interpretare in afara dogmelor religioase si dusa la extrem conduce la cazuri expuse ca cel al sauditei.....nu stiu ...nu cred ca trebuie judecata o religie sau alta pentru ca fie nu facem parte din acel sistem de cultura si civilizatie si ne este foarte greu sa l intelegem pentru ca nu l traim, fie nu suntem fiinte religioase si atunci criticam orice religie.
In ceea ce priveste asa zisa noua religie cea a drepturilor omului cred ca ea este un fel de esperanto al celor neajutorati, adica asa ar trebui sa fie, insa depinde cine o manuieste , la fel ca si in cazul religiilor traditionale.....
Tot ce este omeneste este supus greselii si perfectibil......

Ce putem face?! Este greu de spus....
Unii au intelepciunea vicleana a lui Pilat din Pont care s a spalat pe maini si l a dat pe Iisus pe mana Sinedriului, altii optimisti si plini de idei reformatoare incearca sa schimbe lumea si cad in derizoriu, iar altii pur si simplu sunt spectatorii unei lumi prea mari care se trece si petrece atat de repede incat isi dau seama ca orice ar face nu ar schimba cursul stabilit de cineva acolo ...undeva....sus...demult...si ca toate sunt de fapt o repetitie a unor fapte si lucruri care ciclic revin......

Parerea mea ...a omului de pe zebra...
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Reintroducerea pedepsei cu moartea, ar fi o solutie? ContSters69724 ContSters69724 In ultimul timp, sunt ingrozita de cate monstruozitati aud la TV. Oameni nevinovati sunt omorati de cate un individ care sta prost cu nervii sau pur si simplu ... (vezi toată discuția)
pentru a preintampina "criminalitatea" reintroducerea pedepsei cu moartea ar fi un remediu? Manole Dumitru Manole Dumitru In unele state din SUA pedeapsa cu moartea exista ca pedeapsa pentru unii criminali. La noi in Romania reintroducerea pedepsei capitale ar reduce numarul de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa capitala_2010 Corina Capotã Corina Capotã A revenit in actualitate dorinta romanilor de reintroducere a pedepsei cu moartea. Eu militez in acest sens de mult timp, dar pentru o masura provizorie si nu ... (vezi toată discuția)