avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Pamantul deocamdata
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Pamantul deocamdata

Unu. Pentru ca sa nu mai repete ce a facut anul trecut, cand a ucis vreo 69 de pusti si vreo opt adulti, Anders Behring Breivik s-ar putea sa ramana toata viata intr-o inchisoare in care conditiile de trai sunt fara discutie mai bune decat conditiile in care-si taraie viata peste 98% din populatia planetei.
Doi. In decembrie 2011 Amina Bint Abdulhalim Nassar a fost decapitata de calaul oficial saudit Muhammad Saad al-Beshi pentru acuzatia de ... vrajitorie si pentru invocarea djinilor. Fawza Falih Muhammad Ali (este numele unei femei) a ajuns in fata (in)justitiei habotnice saudite pentru vina de a-i fi provocat prin vrajitorie si invocarea djinilor impotenta unui barbat saudit. Pentru ca era incapatata si nu voia sa-si recunoasca vina a fost batuta (varianta vestica) atentionata ca trebuie sa spuna adevarul (varianta saudita) timp de vreo 35 de zile. Dupa 35 de zile de incapatanare prosteasca a revenit in sanul lui Muhammad si a semnat o declaratie in care recunostea totul, inclusiv discutiile cu djinii. Va marturisesc ca eu, asa barbat curajos si macho cum ma dau, nu cred ca le-as fi rezistat nici 10 zile gardienilor sauditi inainte de a recunoaste ca am facut ABSOLUT orice doresc ei sa zic ca am facut. Oy-vey, incapatanata femeie! Apoi, dupa ce Human Rights Watch a trimis in 2011 o scrisoare regelui saudit, in care aratau ca este absolut inadmisibil sa condamni la moarte un om ( nu o sa va vina sa credeti dar chiar si in Arabia Saudita femeile sunt considerate aproape oameni) pe baza depozitiei unui barbat nesatisfacut care sustine ca "infractoarea" a apelat la fiinte supranaturale, s-a aflat ca Fawza plecase in Vesnicele Plaiuri ale Vrajitoriei inca din anul 2010. Cauza mortii? Oficial, s-a inecat cu mancarea foarte gustoasa si extrem de abundenta oferita de mult prea politicosii gardieni sauditi. Allah e mare, nu-i asa? Maaaaare de tot si pe deasupra are si o gradina mare, mare.
Trei. Sa stiti ca nu numai voua v-a venit ideea de a-l trimte pe Breivik in Arabia Saudita si pe Amina Bint Abdulhalim Nassar ori pe Fawza Falih Muhammad Ali in Norvegia unde in oricare inchisoare ar fi dus-o, probabil, mult mai bine decat au trait intreaga lor viata. Din pacate sauditii si norvegienii nu s-au inteles iar criminalii odiosi pleaca din salile de judecata folosind salutul nazist in timp ce nevinovatii mor torturati sau decapitati.
Pe pamant avem de toate
ªi mai bune şi mai rele, bune, rele
ªi-nchisori şi libertate
ªi-ar putea şi nu se poate
ªi ruină şi cetate
Genii mari şi frunţi tembele
Vânt ce stă şi vânt ce bate
ªi martiri, dar şi lichele
Nedreptate şi dreptate
ªi-ar putea şi nu se poate
ªi noroi şi stele

Patru. Dupa cum se vede situatia din locul in care stau eu, toata mascarada aceasta este un fel de meci de box intre doua religii absurde care in ultimii doua sute de ani s-au gasit sa imparta lumea. Pe de o parte stau habotniciile lor, religiile care au dominat planeta in ultimii 2000 de ani: hinduismul, budhismul, mozaismul, crestinismul, islamul, care au condamnat la moarte cohorte de nevinovati pentru singura vina de a fi fost in dezacord cu ele, iar pe de alta parte, avem o noua religie, denumita "drepturile omului" care ne impiedica sa-i facem lui Breivik ceea ce ar trebui facut.
Cinci. Acum, vazand cele doua extreme, ca oameni normali si ca europeni mediocri ce suntem, ce vom zice, si, mai ales, ce vom face?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:12, 13 Septembrie 2012
* Ma intristeaza ca un ucigas ca norvegianul acela va trai – dar includerea pedepsei cu moartea nu va insanatosi mintile bolnave – a se vedea unele state din America (din punctul meu de vedere ar fi bine sa fie stipulata in lege si aplicata pentru infractiuni strict determinate).
* Ma intristeaza ca un om poate fi acuzat de vrajitorie (au fost, in acel stat, si barbati in aceasta situatie) si condamnat la moarte, dar mentalitatea nu le-o pot schimba de pe o zi pe alta.
* Amina Nassar lua multi bani / sedinta si promitea bolnavilor ca-i "face bine" - asta asa, cu titlu informativ.
* Ma intristeaza ca oameni care nu ma cunosc ma numesc (prin generalizare) "sacal stand la panda pentru un hoit"
Suferim de o individualitate stearsa, suntem sacali ce se ascund in umbra noptii pentru a cauta un hoit abandonat din care sa se mai hraneasca o zi.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
* Ma intristeaza ca exista o multime de organizatii internationale - puternice - care au nevoie de voluntari inclusiv pentru a afla informatii ca cele despre Fawza Falih (cand si cum a murit) dar se tot vehiculeaza ideea ca "nu avem ce face" Oricum, nu putem face nimic imediat, ci demersurile incepute ieri pot avea rezultate dupa multi ani.
* Ma intristeaza ca "religia drepturile omului" e incet si sigur detronata de "religia lupta impotriva terorismului" - care libertate de exprimare, de… de… etc s.a.c.?

Ce vom zice si ce vom face? Care noi?
Militati pentru reintroducerea pedespsei cu moartea - daca vi se pare potrivita.
Militati pentru eliberarea femeii - direct pe teritoriile statelor care considera femeia ca fiind un bun…
Militati pentru ca oricare individ care ucide - cu intentie - mai mult de… N persoane sa fie considerat “terorist” (si drepturile pe care le are vor fi… suspendate)
E mai mult decat nimic.

Intrebarea corecta (vorbeste lumea) ar fi: cine are curaj sa faca ceva? Si mai sunt intrebari: cine are timp si bani si nobil suflet sa lupte pentru o cauza pe care o considera nobila? Cine e dispus sa renunte la confortul propriei persoane pentru a face mai buna (vorba sa fie!) viata celor pentru care viata e mai grea? (ca exemple)

a_k a scris:
Nu sunt de acord cu "eliberarea"/"democratizarea"/"civilizarea"/"iluminarea" făcută cu forţa de alţii fără ca subiectul ei să fie pregătit sau să vrea.

Exagerez doar putin cand afirm ca aproape sunt fericita cand imi dau seama ca sunt multi oameni care gandesc si simt astfel.

a_k a scris:
[…] sau (preferabil) din rândul lor se va ridica vreun personaj providenţial, un "erou civilizator", care să le schimbe soarta (ex. Mustafa Kemal Ataturk, ţarul Petru cel Mare etc.)
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Mai aproape de prezent: seicul Zayed bin Sultan Al Nahyan (1918-2004), primul presedinte al Emiratelor Arabe Unite – care nu a fost un razboinic ce-si dorea sa ajunga la inima oamenilor cu sabia, ci cu inima.

Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintroducerea pedepsei cu moartea, ar fi o solutie? ContSters69724 ContSters69724 In ultimul timp, sunt ingrozita de cate monstruozitati aud la TV. Oameni nevinovati sunt omorati de cate un individ care sta prost cu nervii sau pur si simplu ... (vezi toată discuția)
pentru a preintampina "criminalitatea" reintroducerea pedepsei cu moartea ar fi un remediu? Manole Dumitru Manole Dumitru In unele state din SUA pedeapsa cu moartea exista ca pedeapsa pentru unii criminali. La noi in Romania reintroducerea pedepsei capitale ar reduce numarul de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa capitala_2010 Corina Capotã Corina Capotã A revenit in actualitate dorinta romanilor de reintroducere a pedepsei cu moartea. Eu militez in acest sens de mult timp, dar pentru o masura provizorie si nu ... (vezi toată discuția)