Am incheiata pentru locuinta o asigurare facultativa de 55 euro care cuprinde pe langa cele 3 riscuri de la asigurarea obligatorie si alte riscuri pe care le consider riscuri majore. Valoarea la care am asigurat locuinta este de 30.000 euro. Va rog lamuriti-ma si pe mine, de ce mai trebuie sa fac si o polita obligatorie? Asigurarea esxpira in 29 dec. 2012. In caz de calamitate, locuind in zona cu risc seismic, avand doua asigurari pentru acelasi risc, sunt despagubita (daca mai traiesc) de doua ori? Nu inteleg nimic.... decat atat: suntem jupuiti de toti cei care au la indemana un mijloc de a ne stoarce de bani... De cand a aparut legea am considerat normal sa imi fac o asigurare complexa pt ca cele 3 riscuri erau prea putine si valoarea asigurata prea mica. Atunci va intreb: daca sunt cetatean corect, de ce sunt pedepsita sa platesc de doua ori?#-o
Daca ati asigurat de doua ori acelas risc vei primi pe acelas daune de doua ori bani asigurat in masura cum reiasa din contractul respectiv pe fiecare compania siguratoara, si daca despagubiri ajunge la 15.000 de euro un exemplu, vei primi 30.000 de euro, si daca daune sunt de 30.000 de euro, 60.000 de euro, pentru ca sunt compatibile si acumulative amondoua asigurarile.
Gresit, nu va primi in cazul incidentelor mai multi bani, va primi aceeasi suma per total, dar adunata din 2 locuri....asigurarea obligatorie+asigurarea facultativa(va acorda diferenta).