avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto ! va rog raspundeti !
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto ! va rog raspundeti !

am si eu o intrebare la care va rog sa imi raspundeti... as fi interesat sa aduc o masina din anglia cu volan pe dreapta si sa o inscriu pe federatia lu` socramiu pentru a scapa de plata taxei auto... este posibil ? si va rog indrumati-ma cum sa fac .... va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Raluca Todea , Consilier juridic 13:25, 31 August 2012
In conformitate cu prevederile art. 8 din Legea nr. 9/2012, "(1) Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:
a) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica;
c) confiscate sau intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului si acordate cu titlu gratuit in conformitate cu prevederile legale in vigoare;
d) destinate competitiilor sportive, definite conform prevederilor legale in vigoare"
.
Astfel, daca fundatia socrului d-voastra face parte din cele indicate in articolul indicat, sunteti scutit de plata taxei auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare safir159 safir159 In ce conditii se plateste de catre un srl taxa de poluare? Se depune declaratie la Administratia financiara? Este obligatorie? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto raressibiu raressibiu Buna ziua Ma intereseaza daca se poate inmatricula un autoturism pe o biserica, Parohie?? In momentul inmatricularii se palteste taxa de prima ... (vezi toată discuția)
Repatriere, inmatriculare masina ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua, Deoarece , am hotarit sa ma reintorc definitiv in Romania , am o intrebare la dumneavoastra , ca sa ma ajutati : - Daca ma intorc cu masina mea ... (vezi toată discuția)