avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul functionarului public pentru indeplinirea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul functionarului public pentru indeplinirea atributiilor unei alte functii

Va rog ajutati-ma!!!!
Am o problema la care am incercat sa gasesc singura un raspuns insa nu am reusit, asa ca am sa inecrc la voi, in speranta ca ma veti ajuta. Sunt functionar public de executie in cadrul unei primarii, iar pe langa atributiile specifice functiei pe care o ocup, mai indeplinesc si atributiile persoanei desemnate sa conduca activitatea de transport rutier in cadrul institutiei, precum si atributii in domeniul achizitiilor publice.
Nelamurirea mea este daca pot cere un spor pentru indeplinirea atributiilor unei alte functii, sau sa ma resemnez ca trebuie sa fac munca gratuita si gata. Va rog sa imi dati baza legala daca este posibil pentru ca cererea sa o pot sustine in fata primarului.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
symsimone, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 20 Ianuarie 2009
legea 188/1999 -
"ART. 45
(1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate.
(2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.
(3) Funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii."
Din pacate, la functionarii publici, nu exista cumul de functii, si implicit, plata suplimentara pentru acest cumul. Aveti posibilitatea sa va dea eventual, ceva ore suplimentare, in compensatie, sau, refuzati " in scris si motivat" indeplinirea acelor atributii care v-au fost delegate prin act administrativ, in speta, dispozitia primarului. :)
Buna, am si eu aceeasi intrebare insa pentru personal contractual, nu pentru functionar public. Nici in cazul personalului contractual nu se cumuleaza functiile? Si eu am patit acelasi lucru: sunt consilier juridic la o primarie dar ma ocup si de achizitii publice iar salarul meu de incadrare este de 578 ron si atat.
Art. 17 din OG nr.10/2008 prevede ca, personalul contractual beneficiaza si de celelalte drepturi de natura salariala care se acorda potrivit dispozitiilor legale in vigoare.

Art.19 alin.1 din HG nr.281/1993 dispune ca, pentru acoperirea unor posturi vacante pot fi angajate prin concurs, cu respectarea prevederilor legale, persoane care au funcţia de bază în afara unităţii şi care se salarizează la nivelul gradaţiei 1 a funcţiei, gradului sau treptei profesionale prevăzute în statul de funcţii, iar alin.3 prevede ca angajarea personalului prin cumul de funcţii se face cu acordul conducerii unităţii la care persoana în cauză are funcţia de bază, dacă o parte din programul funcţiei cumulate se suprapune celui de la funcţia în care este încadrat; în acest caz, se va asigura decalarea programului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie alte sarcini elliss elliss Sunt functionar public in cadrul compartimentului de evidenta a persoanei si am primit prin dispozitie a primarului sa ma ocup de arhivare documente in cadrul ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii lumi71 lumi71 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Care este temeiul legal pentru \"Delegare de atributii\". Directorul economic ... (vezi toată discuția)
Angajare functionar public m-n-g m-n-g Buna ziua! Functionarul X este angajat cu atributii pe fonduri structurale, iar acum i se vor atribui si sarcini legate de controlul intern/managerial, ... (vezi toată discuția)