avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare asigurare imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare asigurare imobil

SC vinde un imobil unei persoane fizice, imobil care are platit impozitul pe anul in curs. Acest impozit se pierde la vanzare , dar se poate recupera in vreun fel ? Vanzarea a avut loc la 31 august a.c. .

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:44, 1 Septembrie 2012
Conform art.254 alin.(5) din Codul fiscal:"orice persoana care dobandeste sau instraineaza o cladire are obligatia de a depune o declaratie la comp.de specialitate al autoritatii adm.publice locale...in termen de 30 de zile de la data dobandirii,instrainarii..."Pct.61 alin.4 din Normele de aplicare ale Codului fiscal,referitoare la art.254,mentioneaza ca impozitul pe cladiri,...datorat pana la data de intai a lunii urmatoare celei in care se instraineaza cladirea,este in sarcina fiscala a partii care instraineaza . Fata de cele aratate,consider ca prin depunerea declaratiei,perioada de plata a impozitului pentru anul curent este pana la data de 31.o8.2012.,urmand ca suma platita in plus sa va fie restituita .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire spit- declararea schimbarii domiciliului la serviciul public de impozite si taxe locale bubulina29 bubulina29 Buna ziua! In noiembrie 2011 mi-am schimbat numele si adresa de domiciliu, imediat C.I., insa am amanat pana acum schimbarea actelor masinii, in primul rand ... (vezi toată discuția)
Casa pe rol ufpuf ufpuf Buna seara. Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o. Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit. Daca ma puteti ... (vezi toată discuția)
Penalitati rol fiscal lataretudan lataretudan care sunt penalizarile pentru intarzierea neanscrierii in rolul fiscal? am intarziat pt ca nu am stiut ca trb sa ma inscriu, am luat dosarul de la circa ... (vezi toată discuția)