avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat

Alocatia copilului minor de 5 ani intra in contul meu si dupa divortul de sotul meu,in luna mai am plecat din tara iar fostul meu sot in baza unei anchete sociale prin care a dovedit ca copilul sta la el a reusit sa schimbe beneficiarul alocatiei,el fiind in prezent.Am fost acolo cu hotararea judecatoreasca in care spune ca avem custodie comuna,iar copilul are domiciliul la mine,iar ei mi-au cerut o declaratie notarila in care sa spun ca nu am avut venituri,sau dc am avut care sunt acestea in perioada in care am stat acolo,pana atunci a SUSPENDAT alocatia copilului,e normal asa ceva,eu am cautat in lege si nu am gasit absolut nimic despre acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:20, 5 Septembrie 2012
Nu inteleg prea bine ce vreti sa spuneti in a doua parte a mesajului.

Autoritatea de plati poate suspenda plata alocatiei pana in momentul in care se stabileste cine primeste alocatia copilului, caci el este beneficiarul.

ei au suspendat plata alocatiei pana le duc eu o declaratie notariala despre veniturile mele pe perioada cat am fost plecata din tara
am fost sfatuita sa fac o cerere pt repunerea in plata a alocatiei
O suspendare pe un asemenea temei este nula, nu conteaza venitul parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala Giorgi33 Giorgi33 Bună ziua , am fost contactată de la primărie pt a mi fc ancheta sociala la domiciliu pe baza că eu am sotul plecat din tara . Intradevar soțul muncește ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori si un eventual partaj ContSters293525 ContSters293525 Buna ziua,se implinesc 90 zile de cand sotia a parasit domiciliul conjugal,a depus actele de divort actualmente traind in concubinaj cu alta persoana. Eu ... (vezi toată discuția)
In timpul casatoriei neagu sorina neagu sorina Am facut o casa care e pe numele socrului,o masina pe numele sotului,o rata la cec si alte investiitii minore.Avem si o fetita impreuna ,avand 4 ani.Suntem ... (vezi toată discuția)