avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte de munca full time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte de munca full time

sunt farmacist simplu intr-o firma la tara intr-o localitate aproape de pascani si o alta firma dintr-o alta localitate rurala tot din acelasi judet[iasi] ar dori sa-mi ofere conducerea unei farmacii si implicit un alt contract full-time obligatoriu in caz ca farmacia este deschisa pe diploma mea.As dori sa intreb daca exista un impediment legal pentru a fi farmacist simplu intr-o comuna cu contract full time si farmacist sef intr-o alta comuna tot cu contract full time adica farmacia sa fie autorizata pe numele si diploma ea.Daca exista as dori daca se poate sa-mi explicati in detaliu care ar fi impedimentul,si daca tine altceva mi-ar place daca at avea bunavointa sa mi- aratati.
Cel mai recent răspuns: nelu2 , utilizator 12:10, 1 Septembrie 2012
1. Daca va tin puterile si puteti sa le onorati, Codul muncii va permite sa aveti mai multe contracte individuale de munca in acelasi timp, chiar cu full-time toate.

2. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
in cazul meu reprezinta o incompatibilitate sau nu?ca la una este o functie de conducere si la alta o functie de executie.oricum multumesc foarte mult,se pare cacei care imi spuneau ca am voie cel mult un contract cu 4 si unul cu 8 ore nu prea erau in tema,voi mai reveni cu solicitari si lamuriri daca mai sunteti amabil sa ma ajutati...
Nu este o incompatibilitate decat daca ea este specificata in acte normative (legi si altele asemenea).
Scumpa doamna, din punct de vedere al profesiunii dumneavostra nu exista incompatibilitati sau nedemnitat, insa din punct de vedere al timpului de munca ar putea exista unele incompatibilitati.
Daca munciti in acelas timp la angajatori diferiti, atunci din punct de vedere tehnic, nu va puteti indeplinii indatoririle si sarcinile de serviciu corespunzator cerintelor angajatorilor. Daca munciti la angajatori diferiti, fara ca timpul de munca se se intercaleze, exercitarea profesiuni de farmacist ar putea incalca unele principii de baza, intrucat lucrati cu pacienti pentru care trebuie sa indepliniti un act medical la un nivel inalt de competenta deoarece de decizile dumneavaostra depinde viata pacienilor cand nu sunt admise sub nicio forma erorile profesionale care sa puna in pericol viata acestora, erori ce ar putea intervenii in cazul unei stari fizice necorespunzatoare pentru exercitarea profesiuni de farmacist: OBOSEALA.
1. Profesiunea de farmacist este reglementata de legea 95/14 aprilie 2006, titlul XIV : exercitarea profesiei de farmacist, organizarea si functionarea colegiului farmacistilor din Romania, codul deontologic al farmacistului.
Conform art. 562 si 563 ale legii, nedemnitatile si incompatibiliatile farmacistului sunt:
- este nedemn sa exercite profesia de farmacist acela care care a fost condamnat definitiv printr-o hotarare judecatoreasca pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni contra umanitatii sau vietii, in imprejurarile legate de exercitarea profesiei
- este nedem sa exercite profesia farmacistul caruia i s-a aplicat o interdictia de a exercita profesia pe o durata stabilita de o hotarare judecatoreasca definitiva sau disciplinara (a se vedea sanctiuni)
- profesia de farmacsit este incompatibila cu profesia de medic
- profesia de farmacist este incompatibila atunci cand s-a adus atingere demnitatii profesiei de farmacist sau bunelor moravuri prin incalcarea Codului deontologic al farmacistului
- profesia de farmacist este incompatibila cu starea fizica sau psihica necorespunzatoare pentru exercitarea profesiei de farmacist.

Prin urmare, avand in vedere ca va veti putea afla intr-o stare fizica necorespunzatoare datorita motivelor de mai sus, exercitarea profesiuni de farmacist in cazul dumneavoastra este incompatibila prin urmare trebuie sa renuntand la spiritul de afacere caracteristic farmacistilor si sa puneti in prim plan viata pacientilor si sa va declarati incompatibilitatea persoanei responsabile pentru a se putea lual la timp masuri de remediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
nelu2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform codului deontologic al farmacistului, sectiunea 8 incompatibilitati ... Maevis Maevis Conform codului deontologic al farmacistului, sectiunea 8 Incompatibilitati art.37: Exercitarea profesiei de farmacist este incompatibilă cu: a) ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de medic crystyna04 crystyna04 Ce boli te face inapt de a ti exercita profesia de medic?Multumesc (vezi toată discuția)
Un farmacist poate lucra intr- o farmacie dar si intr-o drogherie in acelas timp? catadiac catadiac adica vreau sa spun - un farrmacist care lucreaza intr-o farmacie ( nu e diriginte) poate sa-si deschida o drogherie sau nu ? (vezi toată discuția)