avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale amenzi neplatite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

amenzi neplatite

buna seara!am si eu o problema:am cumparat de la un vecin o masina,am facut contract dar talonu a ramas pe numele vecinului.eu mai departe am vandut-o cumnatului meu(fara acte),iar el a vandut-o (tot fara acte)verisorului sau.care e problema:a venit vecinu la mine si mi-a zis sa platesc amenzile(a primit varului cumnatamiu amenzi ) ca daca nu ma da in judecata.eu nu am de ce sa le platesc,iar varu lui cumnatamiu nu vrea sa le plateasca,zice ca nu are bani.intrebarea mea e cum as putea sa il determin sa le plateasca?va multumesc mult si o seara cat mai buna
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:42, 6 Septembrie 2012
Nu trebuie sa determinati pe nimeni sa plateasca nimic.Daca aveti contract de vanzare a masinii catre cumnat, nu e problema dvs. ce se intampla mai departe,nu aveti nicio raspundere.
In situatia in care amenzile au ca titular alta persoana,ex proprietarul autoturismului are dreptul sa desfasoare demersuri direct la nivelul persoanei in cauza,eventual poate formula plangere la politie
multumesc ptr raspuns.as mai avea o intrebare daca se poate:daca depun plangere la politie,ce ii poate face persoanei care a luat amenzile?cineva mi-a zis ca ar putea ajunge chiar sa ii ia masina(nu as vrea asa ceva).va multumesc mult
Din ce spuneti, singurul contract de vanzare-cumparare este intre dvs si vecin, cumnatul si verisorul au luat-o pe intelegere verbala cu dvs. Amenzile sunt primite de verisor, cum ati dedus asta, atata timp cat nu exista nici un CVC? Probabil sunt amenzi pt rovinieta, de sunt pe numele vechiului proprietar? Masina la cine figureaza la impozit, in mod normal la dvs, ar trebui sa figureze ca ultim proprietar? Vecinul in acest moment va poate da in judecata pt faptul ca singurul act de vanzare este cu dvs(nu exista nimic scris ca ati instrainat la randul dvs), ceilaltii decat folosesc masina cu acordul dvs, neexistand nicio hartie. Probabil ca instanta, ar putea sa va oblige sa achitatii dvs, deoarece nu ati facut acte cu ceilalti doi, fiind ultimul proprietar din acte. Mai bine v-ati asigura ca plateste amenzile cine este vinovat, altfel nu se stie cate probleme puteti avea dvs.

De ce amenzile sunt pe numele vechiului proprietar?
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cvc auto unamed unamed am cumparat o masina neimatriculata pe baza de un cvc la un birou notarial. cvc a ramas la mine , dar pers care mi-a vandut-o a pastrat si cvc vechi intre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul ... Tastef Tastef Buna ziua! Am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul a revandut-o ulterior. Dupa 10 luni am primit pv cu sanctiune pt rovignieta cu data ulterioara ... (vezi toată discuția)
Pot obliga pe cel ce-mi detine autoturismul, vandut de mine fara acte, sa faca intr-un final actele cu mine ? Marius V Marius V Buna ziua, desi este o problema veche... postez cu ideea ca s-au mai schimbat legile si sper sa primesc un raspuns ce ma poate ajuta. In urma cu 9 luni am ... (vezi toată discuția)