avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot obliga pe cel ce-mi detine autoturismul, vandut de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot obliga pe cel ce-mi detine autoturismul, vandut de mine fara acte, sa faca intr-un final actele cu mine ?

Buna ziua, desi este o problema veche... postez cu ideea ca s-au mai schimbat legile si sper sa primesc un raspuns ce ma poate ajuta.
In urma cu 9 luni am cumparat de la un vecin un autoturism ( fara acte de vanzare cumparare, fara fiscal , doar cu un contract de mana) doar dupa 3 luni acesta s-a stricat , si am gasit un client ce l-a dorit ( pentru piese )... i l-am dat fara a face cu el nici macar un contract de mana.
Acum o luna proprietarul de pe actele masinii, a primit o amenda de rovineta, anuntandu-ma pe mine.
Ideea este ca acel baiat ce a cumparat masina de la mine a dat-o si el mai departe ( trecand inca prin 2 "proprietari " ) .... in definitiv ajungand la o familie de rromi.
Eu doresc ca sa rezolv aceasta situatie, impreuna cu proprietarul masinii ( cel din acte ) prin actiunea de a merge la acea familie de rromi si cumva obligandui sa treaca masina pe numele lor, avand in vedere ca ei o conduc ( fara ca ei sa plateasca nici macar un banut ).
Intrebarea mea este posibil cumva sa-i obligam pe cei ce se folosesc de acest autoturism, sa faca actele cu proprietarul de drept al masinii, repet fara ca ei sa plateasca vreo suma de bani.
Si, in caz de ei refuza ce putem face ??
Va multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Marius V, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius V , utilizator 14:24, 17 Februarie 2020
Puteti merge la Primarie cu contractele de vanzare pentru a radia autoturismul din rolul fiscal (intai din rolul fiscal al proprietarului din acte si apoi din rolul fiscal al dvs). Apoi, puteti trimite cate o copie dupa cele doua contracte la CNADNR / CNAIR, operatorul camerelor pentru roviniete, ca sa nu mai primit amenzi, in sensul ca nu mai sunteti proprietari.
Autoturismul a fost vandut de proprietarul de drept catre mine doar cu un act de mana ( ciorna ), eu la randul meu am vandut-o unei persoane pentru piese, acea persoana la randul ei a vandut-o unei familii de rromi.
Am reusit sa localizam masina, insa doresc sa aflu daca ii putem obliga cumva, pe cei ce detin acum autoturismul, sa faca actele cu proprietarul de drept ( proprietarul de drept suportand toate cheltuielile ),
doar cu ideea de a scapa de ea din finante si de la politie, ca sa nu mai plateasca amenzile pe care le iau cei ce ii conduc masina fara rovineta.

PS: Actele masinii ( Cartea de Identitate a Autoturismului si certificatul de inmatriculare ambele pe numele ex: "Ion Popescu" ) se afla in masina care este situata la acea familie de rromi ex: "Stanescu Ferdinand ".

Cum ii putem convinge pe cei ce au cumparat masina la negru ( Stanescu ) sa faca actele cu ( Ion Popescu - proprietarul de drept al masinii ), cheltuielele fiind suportate de ( Ion Popescu ).
Marius V, utilizator
Nu puteti sa ii obligati sa faca asa ceva, cel putin nu din punct de vedere juridic. Desti este absurd, nu aveti o cale legala ca sa il obligati sa inmatriculeze masina pe numele sau la politie.
V-am spus ce puteti incerca sa faceti pentru a nu mai primi amenzi.
Incercati sa ii explicati noului proprietar ca in conformitate cu legislatia in vigoare, daca nu isi inmatriculeaza autoturismul in termen de 90 zile de la cumparare, aceasta se radiaza din circulatie.
Va multumesc pentru raspuns, din pacate actele masinii sunt in masina ( masina ce se afla pe proprietatea ( Stanescu )... , iar la finante nu se pot face acte fara actele originale...

MihailZC a scris:

Nu puteti sa ii obligati sa faca asa ceva, cel putin nu din punct de vedere juridic. Desti este absurd, nu aveti o cale legala ca sa il obligati sa inmatriculeze masina pe numele sau la politie.
V-am spus ce puteti incerca sa faceti pentru a nu mai primi amenzi.
Incercati sa ii explicati noului proprietar ca in conformitate cu legislatia in vigoare, daca nu isi inmatriculeaza autoturismul in termen de 90 zile de la cumparare, aceasta se radiaza din circulatie.

Marius V, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Fulg Fulg Am vandut acum 10 ani un autoturism facand doar acte de mana intre vanzator si cumparator. Cumparatorul nu si-a trecut-o pe numele lui. Am platit impozit ... (vezi toată discuția)
Neinmatriculare auto la timp daniel80 daniel80 Buna ziua, Am vandut in anul 2008 un autovehicul Dacia. Noul proprietar nu si-a inmatriculat auto in orasul de domiciliu l-a oprit politia si i-a retinut ... (vezi toată discuția)
Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)